Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victoria Azarenka a trecut de favorita numărul 10 și e în optimi la Australian Open! Revenire de vis a bielorusei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/01/2023 la 11:54 GMT+2

Victoria Azarenka s-a calificat în optimile de la Australian Open, după o partidă spectaculoasă, pe care a câștigat-o în fața lui Madison Keys. Bielorusa a revenit de la 0-1 la seturi și a închis meciul superb, în decisiv.

Belarus' Victoria Azarenka reacts after winning the second set against Madison Keys of the US during their women's singles match on day five of the Australian Open tennis tournament in Melbourne

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Madison Keys și Victoria Azarenka s-au întâlnit într-unul dintre cele mai echilibrate dueluri din turul 3 de la Australian Open. Bielorusa și-a făcut apariția pe teren, purtând un tricou al echipei sale preferate de fotbal, Paris Saint Germain. A fost 1-6, 6-2, 6-1 pentru Azrenka, cea care o va întâlni în optimi pe câștigătoarea dintre Lin Zhu și Maria Sakkari.
Americanca, favorita numărul 10 a primului turneu de Grand Slam al anului, nu i-a dat nicio șansă adversarei sale în primul set. Ea și-a făcut serviciul în debutul meciului și a preluat conducerea cu 2-0, fructificând a doua minge de break pe care a avut-o.
Keys și-a pierdut apoi serviciul, însă și-a revenit, a turat motoarele și s-a impus cu 6-1 în runda inaugurală, la capătul a 30 de minute. La 3-1 și 30-15, jucătoarea de pe locul 13 din clasamentul WTA a închis superb un punct, lovind în lung de linie, cu forehand-ul.
Azarenka s-a regăsit în setul secund, jocul ei schimbându-se radical. La 2-1 pentru jucătoarea din Belarus, aceasta a făcut break-ul, pe care l-a cedat în game-ul imediat următor. La 3-2 a reușit din nou să câștige pe serviciul adversarei, iar Keys a fost vizibil afectată, cedând cu 2-6, după 35 de minute.
Citește și:

Viktoria Azarenka e în optimi la Australian Open

Setul decisiv a început cu o Azarenka pe val. Bielorusa a preluat repede conducerea cu 3-0. A servit extraordinar în primul și cel de-al treilea game și a făcut break-ul, după ce a luptat cu toate puterile pe serviciul lui Keys.
S-a încheiat 6-1 pentru Victoria în setul 3, după ce adversara sa nu a mai reușit să câștige decât un game pe propriul serviciu, cedând atât din punct de vedere fizic, cât și mental.
Partida a durat o oră și 40 de minute, iar adversara jucătoarei clasate pe locul 24 WTA se va înfrunta în optimi cu câștigătoarea duelului dintre Lin Zhu și Maria Sakkari.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo