Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek a învățat de la Djokovic și Nadal să nu renunțe niciodată! "O să lupt mereu până la final"

Bianca Dumitru

Publicat 18/01/2024 la 11:58 GMT+2

Iga Swiatek s-a calificat cu emoții în turul 3 la Australian Open, după ce a învins-o pe Danielle Collins în 3 seturi. După meci, liderul WTA a recunoscut că nu a jucat foarte bine, dar că este mândră pentru că a luptat până la final, fiind inspirată de Novak Djokovic și Rafael Nadal.

Iga Swiatek, calificare epică în turul 3 la Australian Open, după ce a revenit de la 1-4 în decisiv

Iga Swiatek a obținut, cu emoții, calificarea în turul 3 la Australian Open, după ce a trecut în 3 seturi de Danielle Collins, scor 6-4, 3-6, 6-4, în ciuda faptului că americanca a condus cu 4-2 și 40-0 în decisiv.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
La finalul partidei, liderul mondial a vorbit despre revenirea uluitoare pe care a reușit-o în fața lui Collins, care o învinsese în 2022 la Melbourne, în semifinalele Australian Open.
Iga Swiatek a recunoscut că nu a jucat foarte bine, dar că este mândră pentru că a luptat până la final, fiind inspirată de Novak Djokovic și Rafael Nadal.
"Nu m-am simțit în control în acest meci. Știam că este greu pentru cineva să mențină nivelul pe care Danielle l-a arătat în setul doi și la începutul celui de-al treilea. Voiam doar să fiu pregătită când voi avea ocazia, am jucat doar puțin mai mult. Ea a fost cu adevărat agresivă", a spus Swiatek, la conferința de presă.

Swiatek, o luptătoare incredibilă la Australian Open

"Am vrut să lupt până la final. Voi încerca mereu asta. De fapt, de obicei încerc prea mult. Echipa mea îmi spune să rămân relaxată. După cum ar spune orice campion, de cele mai multe ori nu te simți confortabil în cele două săptămâni de la un Grand Slam.
Adică nu l-am văzut pe Novak Djokovic jucând, dar se pare că nu câștigă foarte ușor. El este și genul de jucător care se îmbunătățește în timpul unui turneu, el este capabil să facă asta. L-am văzut și pe Rafa Nadal făcând-o în unele turnee.
Încerc doar să urmez acest exemplu și să nu mă panichez prea devreme. Îmi amintesc că am avut probleme în primele runde de Grand Slam, apoi am câștigat Roland Garros și US Open așa", a adăugat Iga.
Poloneza a precizat că nu știe dacă ea poate să-și ridice nivelul în timpul acestui turneu de Grand Slam, dar s-a declarat motivată să facă totul pentru a ajunge cât mai departe în competiție.
"Nu știu dacă mă pot îmbunătăți. Este greu de știut dacă asta se poate întâmpla atunci când lovesc mingea timp de o oră în sesiunea mea de vineri. Sincer, cred că totul ține de dinamică. Următorul meci o să încerc să încep bine. Este un alt joc, voi lupta orice ar fi", a conchis Swiatek.
Pentru un loc în optimile competiției, liderul WTA va juca împotriva Lindei Noskova (locul 50 WTA), care a trecut astăzi, în turul 2, de McCartney Kessler, scor 3-6, 6-1, 4-6.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo