Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open, ziua 5 | Medvedev a revenit dramatic și a câștigat. Blinkova, record istoric

Nicu Savin

Actualizat 18/01/2024 la 18:53 GMT+2

Joi se vor disputa ultimele partide din turul secund de la Australian Open, iar organizatorii au anunțat programul. Ziua va începe cu un meci foarte tare pe Rod Laver Arena, Iga Swiatek - Daniele Collins, care va fi reeditarea semifinalei din 2022, când americanca a câștigat surprinzător. Pe tabloul masculin, Carlos Alcaraz - Lorenzo Sonego pare cel mai atractiv duel.

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Primul tur de la Australian Open s-a întins pe 3 zile, iar azi au avut loc primele dueluri din runda secundă. Joi se va termina și această fază a competiției, iar pe cele două tablouri apar câteva partide care se anunță deosebit de atractive.
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.

Medvedev s-a calificat dramatic în turul 3

Ce nebunie de meci! Medvedev a văzut glonțul trecându-i pe lângă ureche, dar a revenit fabulos și este în turul 3 la Australian Open!
Rusul a fost condus cu 0-2 la seturi de finlandezul Emil Ruusuvuori, iar mai apoi a fost la doar două puncte distanță de eliminare. A egalat situația la seturi, iar în decisiv a fost imperial, câștigând fără drept de apel, 6-0.
Ultimul meci al zilei a cincea de la Melbourne s-a terminat după 4 ore și 23 de minute, la ora locală 3:41 în Australia.

Medvedev împinge jocul cu Ruusuvuori în decisiv

Rusul Daniil Medvedev are parte de o partidă extrem de complicată în turul al doilea. Acesta a început rău jocul și a fost condus cu 2-0 la seturi de finlandezul Emil Ruusuvuori.
Adversarul său a avut 5-4 și 6-5 în setul 4, dar Medvedev a rezistat și a împins confruntarea în decisiv.
După 7-1 în tiebreak și 4 ore de joc, duelul continuă, LIVE pe Eurosport 1. În Australia, la Melbourne, este ora locală 3:15.

Hurcakz, calificare în turul 3 la Australian Open, după ce a fost condus cu 2-1 la seturi

UPDATE | Hubert Hurkacz, al 9-lea favorit de la Melbourne, a avut mari bătăi de cap în turul 2, unde a fost aproape de eliminare. Polonezul a fost condus cu 2-1 la seturi de Jakub Mensik, dar a revenit și s-a impus cu 6-7, 6-1, 5-7, 6-1, 6-3.

Jelena Ostapenko, în turul 3 la Australian Open

UPDATE | Ostapenko s-a impus cu 6-0 în primul set al partidei cu Ajla Tomljanovic, dar nu a susținut ritmul în runda secundă, pe care a cedat-o cu 3-6. În decisiv, letona s-a adunat și a câștigat cu 6-4, calificându-se în turul 3, unde o poate întâlni pe Victoria Azarenka.
UPDATE | Victoria Azarenka s-a calificat în turul la turneul de Grand Slam preferat. Bielorusa a învins-o pe Clara Tauson cu 6-4, 3-6, 6-2 și a ajuns la 49 de victorii la Melbourne, mai mult decât la oricare alt Slam. De asemenea, are un procentaj de 79% la victorii la Australian Open, mai mare decât la Roland Garros, Wimbledon sau US Open.

Anna Blinkova, surpriză de proporții la Australian Open

UPDATE | Anna Blinkova a eliminat-o pe a treia favorită de la Australian Open, Elena Rybakina. Cele două au disputat o partidă incredibilă, de 2 ore și 48 de minute, încheiată cu un record istoric.
Bomba turneului de la Australian Open! Elena Rybakina, finalista de anul trecut și câștigătoare la Brisbane fără set pierdut (6-0, 6-3 cu Sabalenka în finală), eliminată incredibil de la Melbourne de locul 57 WTA!
Rybakina a avut aproape de două ori mai multe lovituri direct câștigătoare și mai puține neforțate decât adversara, dar, cumva, a pierdut această dispută!
Elena a salvat 9 mingi de meci, în timp ce adversara a reușit să îi anuleze Rybakinei în 6 rânduri mingile de meci avute! S-a terminat 22-20 în tie-breakul decisivului pentru rusoaică, după cel mai lung tie-break din istorie, la fete, într-un Grand Slam

Holger Rune, eliminat în turul 2 la Australian Open

UPDATE | Holger Rune, favoritul numărul 8 de la Australian Open, a cedat în turul secund la Australian Open, într-una dintre surprizele zilei. Francezul Arthur Cazaux (122 ATP) a fost cel care l-a eliminat, SCOR 7-6, 6-4, 4-6, 6-3.
UPDATE | Grigor Dimitrov nu a avut mari probleme cu Thanasi Kokkinakis, pe care l-a învins în 4 seturi. Partida a durat 3 ore și jumătate și s-a încheiat cu scorul de 6-3, 6-2, 4-6, 6-4 în favoarea jucătorului din Bulgaria.
UPDATE | Într-o altă partidă a zilei, Felix Auger-Aliassime a trecut în 4 seturi de Hugo Grenier. 6-1, 3-6, 6-1, 6-2 a fost scorul cu care canadianul merge în runda următoare, unde îl poate întâlni pe rusul Daniil Medvedev.

Emma Răducanu, OUT în turul 2 la Australian Open

UPDATE | Emma Răducanu a fost eliminată în turul 2 de la Australian Open, după ce a pierdut în 3 seturi în fața lui Yafan Wang, scor 4-6, 6-4, 4-6, la capătul unui meci de aproape 3 ore. Sportiva din Marea Britanie s-a confruntat cu probleme medicale în setul 3.
UPDATE | Dayana Yastremska a dispus de mult mai bine cotata Varvara Gracheva, după doar o oră și 8 minute de joc. S-a încheiat 6-3, 6-2 în favoarea ucrainencei, care va juca în turul 3 cu Emma Navarro.
UPDATE | Viktorija Golubic (locul 85 WTA) s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după ce a învins-o pe Katerina Siniakova (locul 49 WTA), în 3 seturi, scor 3-6, 6-2, 4-6, după un meci de două ore și 20 de minute.
UPDATE | Ugo Humbert (locul 20 ATP) s-a calificat în turul 3 la Melbourne, după ce l-a învins pe Zhizhen Zhang (locul 54 ATP) în 4 seturi, scor 6-2, 5-7, 6-1, 7-6 (3), după două ore și 52 de minute de joc.
UPDATE | Emma Navarro, favorita nr. 27, a reușit să se califice în turul 3 la Australian Open, după ce a învins-o pe Elisabetta Cocciaretto (locul 66 WTA), cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3, după două ore și 14 minute de joc. Americanca este prima sportivă care a obținut 10 victorii în 2024.

Svitolina, pentru a 3-a oară în turul 3 la Australian Open

UPDATE | Tallon Griekspoor a trecut de Arthur Fils (locul 34 ATP) în 4 seturi, scor 6-3, 1-6, 5-7, 4-6, și s-a calificat în turul 3 la Australian Open. Favoritul nr. 28 de la Melbourne își va afla adversarul din 16-imi la finalul partidei dintre Rune și Cazaux, care se joacă acum, fiind transmisă în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
UPDATE | Elina Svitolina a trecut fără emoții de Viktoriya Tomova (locul 70 WTA) în turul 2 de la Australian Open, impunându-se în doar 66 de minute de joc, în două seturi, scor 6-1, 6-3.
UPDATE | Juncheng Shang (locul 140 ATP) s-a calificat pentru prima dată în carieră în turul 3 la un turneu de Grand Slam, învingându-l în această dimineață la Melbourne pe Sumit Nagal (locul 137 ATP), în 4 seturi, scor 6-2, 3-6, 5-7, 4-6, după două ore și 39 de minute de joc.

Alcaraz s-a calificat în turul 3 la Melbourne

UPDATE | Carlos Alcaraz a obținut calificarea în turul 3 la Australian Open, reușind să-l învingă în 4 seturi pe Lorenzo Sonego, scor 4-6, 7-6 (3), 3-6, 6-7 (3), după 3 ore și 29 de minute de joc.
Pentru favoritul nr. 2 de la Melbourne va urma duelul cu învingătorul din partida Nagal - Shang.
UPDATE | Miomir Kecmanovic (locul 60 ATP) l-a învins în 5 seturi pe favoritul nr. 24 de la Australian Open, Jan-Lennard Struff, scor 6-4, 1-6, 7-6 (5), 1-6, 7-6 (9), calificându-se în turul 3 după un meci de 3 ore și 26 de minute.
UPDATE | Sloane Stephens a eliminat-o în turul 2 de la Australian Open pe Daria Kasatkina, cap de serie nr. 14, după ce a învins-o în 3 seturi, scor 4-6, 6-3, 6-3, după două ore și 8 minute de joc.
În turul 3 s-a calificat în această dimineață și Qinwen Zheng, favorita nr. 12 de la Melbourne, care a trecut de Katie Boulter în două seturi, scor 6-3, 6-3, la capătul unui meci de 96 de minute.
UPDATE | Nuno Borges (locul 69 ATP) l-a învins în această dimineață pe Alejandro Davidovich Fokina, favoritul nr. 23, în 3 seturi, scor 7-6 (7), 6-3, 6-3, și s-a calificat pentru prima dată în carieră în turul 3 al unui turneu de Grand Slam.
UPDATE | Alcaraz conduce cu 2-1 la seturi, după ce a câștigat setul 3 cu scorul de 6-3, după 37 de minute de joc.

Pegula, OUT în turul 2 de la Australian Open

UPDATE | Tommy Paul, favoritul nr. 14, s-a calificat în turul 3 la Australian Open, trecând în această dimineață de Jack Draper (locul 55 ATP), în 4 seturi, scor 6-2, 3-6, 6-3, 7-5, la capătul unui meci de 3 ore.
UPDATE | Alcaraz a pierdut în tiebreak setul 2 al meciului cu Sonego de la Australian Open, scor 6-7 (3). E 1-1 la seturi în partida transmisă pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport.
UPDATE | Jessica Pegula, favorita nr. 5 de la Melbourne, a fost eliminată din competiție în această dimineață, după ce a pierdut duelul din turul 2 cu Clara Burel (locul 51 WTA), scor 6-4, 6-2, într-o oră și 12 minute de joc.
Pentru franțuzoaica de 22 de ani aceasta a fost prima victorie în fața unei sportive din top 5 mondial, ea obținând în premieră calificarea în turul 3 al turneului de la Australian Open.

Sorana Cîrstea, OUT și din competiția de dublu

UPDATE | Perechea formată din Sorana Cîrstea și Donna Vekic a fost eliminată în primul tur al competiției de dublu feminin de la Australian Open, după ce a cedat în două seturi, scor 2-6, 5-7, în fața favoritelor nr. 9, Demi Schuurs și Luisa Stefani.
România mai are o singură reprezentantă la dublu feminin. Ana Bogdan s-a calificat împreună cu Rebeka Masarova în turul 2, unde va înfrunta mâine dimineață perechea formată din Desirae Krawczyk și Ena Shibahara, cap de serie nr. 6.
În plus, mâine dimineață va intra în competiție, la dublu masculin, și Victor Cornea, care face pereche cu Sriram Balaji, cei doi urmând a se duela cu italienii Matteo Arnaldi și Andrea Pellegrino, în primul tur.
UPDATE | Jasmine Paolini (locul 31 WTA) s-a calificat în turul 3, după ce a învins-o fără mari probleme pe Tatjana Maria (locul 42 WTA), în minimum de seturi, scor 6-2, 6-3, după 71 de minute de joc.
UPDATE | Carlos Alcaraz și-a adjudecat primul set al meciului cu Lorenzo Sonego, din turul 2 de la Australian Open, impunându-se cu 6-4, după 51 de minute de joc.
UPDATE | Cameron Norrie, favoritul nr. 19 de la Melbourne, a obținut calificarea în turul 3 după ce a trecut în maximum de seturi de Giulio Zeppieri (locul 133 ATP), scor 3-6, 6-7 (4), 6-2, 6-4, 6-4, după 3 ore și 29 de minute de joc. Britanicul se va duela, pentru un loc în optimile Australian Open, cu Casper Ruud, cap de serie nr. 11.
UPDATE | Oceane Dodin s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după ce a învins-o pe Martina Trevisan în două seturi, scor 6-4, 6-4, după o oră și 32 de minute de joc. Franțuzoaica își va afla următoarea adversară puțin mai târziu, după meciul dintre Burel și Pegula.

Zverev, în turul 3 la Australian Open după un meci de infarct

UPDATE | Alexander Zverev a făcut și el pasul spre turul 3 la Australian Open, după un meci de infarct cu Lukas Klein (locul 163 ATP). Favoritul nr. 6 de la Melbourne a câștigat partida în 5 seturi, după 4 ore și 37 de minute de joc, scor 7-5, 3-6, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (7).
UPDATE | Casper Ruud s-a calificat în turul 3 la Australian Open după un meci intens cu Max Purcell. Norvegianul, cap de serie nr. 11, s-a impus în 5 seturi, scor 3-6, 7-6 (5), 3-6, 6-3, 6-7 (7), după 3 ore și 47 de minute de joc.
UPDATE | Alex Michelsen (locul 91 ATP) s-a calificat în premieră în turul 3 al unui turneu de Grand Slam. Americanul de 19 ani l-a eliminat în această dimineață de la Australian Open pe Jiri Lehecka, favoritul nr. 32, impunându-se în 4 seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4, 6-4, la capătul unui meci de două ore și 43 de minute.

Iga Swiatek, calificare uluitoare la Australian Open

UPDATE | Iga Swiatek a reușit o revenire uluitoare la Australian Open. Condusă cu 4-1 în setul decisiv, poloneza a legat 5 game-uri consecutive și a câștigat meciul cu Danielle Collins, scor 6-4, 3-6, 6-4, după două ore și 57 de minute de joc.
UPDATE | Alexander Zverev, cap de serie nr. 6, a reușit să câștige în tiebreak setul 4 al duelului cu Lukas Klein (locul 163 ATP) și a trimis meciul în decisiv. Cei doi și-au împărțit primele seturi, scor 7-5, 3-6, 4-6, 7-6 (5), fiind pe teren de 3 ore și jumătate. Partida este transmisă în direct pe Eurosport 2 și în aplicația Eurosport.
UPDATE | Duelul dintre Iga Swiatek și Danielle Collins, singurul meci de pe tabloul feminin care se joacă de la această oră, a ajuns în setul decisiv. Americanca a câștigat setul 2 cu 6-3, după ce liderul WTA se impusese în prima parte a meciului cu 6-4. Partida e în direct pe Eurosport 1 și pe aplicația Eurosport.

Meciuri amânate din cauza ploii la Australian Open

UPDATE | Primele meciuri ale zilei 5 de la Australian Open s-au terminat. Linda Noskova (locul 50 WTA) s-a calificat în turul 3 după ce a trecut de McCartney Kessler în 3 seturi, scor 3-6, 6-1, 4-6, iar Anna Kalinskaya (locul 75 WTA) a eliminat-o pe Arantxa Rus în două seturi, scor 6-1, 7-5.
De la ora 3:50 a început și meciul dintre Oceane Dodin și Martina Trevisan, partidă care a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 4-0 pentru franțuzoiacă. Și de pe tabloul masculin au fost întrerupte două dueluri, Michelsen - Lehecka, la scorul de 4-6, 6-3, 6-4, și Norrie - Zeppieri, la scorul de 3-6, 6-7 (4), 6-2.

Organizatorii au anunțat deja programul meciurilor și, evident, marile nume vor juca pe principalele arene de la Melbourne Park. Prima confruntare a zilei pe Rod Laver Arena va fi cea dintre Iga Swiatek și Daniele Collins, ceea ce reprezintă o reeditare a semifinalei de acum doi ani. Atunci, americanca a obținut victoria carierei, impunându-se fără drept de apel, scor 6-4, 6-1.

Australian Open, ziua a 5-a | Swiatek - Collins se întâlnesc în turul doi, după ce în 2022 se duelau în semifinale

În mod normal, lucrurile vor arăta diferit de această dată, deoarece Swiatek este printre favoritele la cucerirea trofeului, în timp ce Collins s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimul an și a ajuns până pe locul 62 WTA. În primul tur, ambele jucătoare au învins câte o fostă campioană de la Melbourne: Swiatek a trecut în minim de seturi de Sofia Kenin (campioană în 2020), în timp ce Collins a învins-o în decisiv pe Angelique Kerber (campioană în 2016).
Swiatek și Collins s-au mai întâlnit de 3 ori de la semifinala de la Antipozi de acum doi ani. Toate acele partide au avut loc anul trecut și poloneza s-a impus de fiecare dată, la Doha, Montreal și Cincinnati, pierzând set numai la confruntarea din Canada.
Un alt meci tare de pe tabloul feminin se anunță cel dintre Jelena Ostapenko și Ajla Tomljanovic. Letona este într-o formă de invidiat, ea cuerind trofeul la Adelaide înainte de primul Grand Slam al anului. În turul 1 a învins-o în minim de seturi pe Kimberly Birrell, iar mâine se va duela cu o altă australiancă. Tomljanovic a lipsit mult din circuit din cauza problemelor medicale și a coborât până pe locul 271 WTA, dar e clar că valoarea sa este mult mai mare decât locul ocupat. În primul tur, favorita gazdelor a trecut în 3 seturi de Petra Martic, după aproape 3 ore de luptă, semn că este la 100% din punct de vedere fizic și gata de lucruri mărețe în fața propriilor fani.
Ostapenko și Tomljanovic s-au întâlnit de 3 ori în carieră și letona are 2-1 la directe, dar singura victorie a australiencei a venit la un Grand Slam, Wimbledon 2022, când s-a impus cu 2-1 la seturi. Meciul de mâine va fi primul dintre cele două jucătoare care se va disputa pe hard.

Australian Open, ziua a 5-a | Alcaraz - Sonego, cel mai tare meci al zilei pe tabloul masculin

Pe tabloul masculin, cel mai bun afiș al zilei îl are disputa dintre Carlos Alcaraz și Lorenzo Sonego. Ibericul a optat pentru o strategie aparte înainte de "Openul Vesel", el nejucând niciun turneu premergător, dar în duelul cu Richard Gasquet din turul 1, câștigat în 3 seturi, nu s-a văzut nicio lipsă de ritm în jocul său.
Acum, Alcaraz în va înfrunta pe Lorenzo Sonego, un jucător care poate pune în dificultate orice adversar dacă prinde o zi bună. Italianul de pe locul 42 ATP a obținut o victorie importantă în runda inaugurală, trecând cu 3-1 la seturi de Daniel Evans și nu are nimic de pierdut în meciul cu Alcaraz, astfel că ar putea ieși un meci epic. De altfel, Sonego a câștigat singurul meci jucat contra lui Carlitos, la Cincinatti 2021, dar trebuie spus că acel rezultat este irelevant, deoarece spaniolul era pe atunci la începutul carierei sale la nivel de seniori.
Un alt duel extrem de intersant la băieți va fi cel dintre Grigor Dimitrov și Thanasi Kokkinakis. Bulgarul, campion la Brisbane săptămâna trecută, e mare favorit, dar diferența de valoare ar putea fi anihilată de faptul că australianul este cu totul alt jucător atunci când joacă în țara natală. Acesta a oferit multe meciuri epice de-a lungul timpului la Melbourne, ultimul dintre ele chiar în primul tur al ediției din acest an, când l-a învins în tie-break-ul decisivului pe Sebastian Ofner. Dimitrov și Kokkinakis nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit.
Programul zilei de joi la Australian Open pe cele mai importante arene
Rod Laver Arena
  • Iga Swiatek - Daniele Collins, ora 3:00 (ora României)
  • Carlos Alcaraz - Lorenzo Sonego, nu înainte de ora 4:30
  • Elena Rybakina - Anna Blinkova, ora 10:00
  • Daniil Medvedev - Emil Ruusuvuori, ora 12:00
Margaret Court Arena
  • Max Purcell - Casper Ruud, ora 3:00
  • Jessica Pegula - Clara Burel, ora 5:00
  • Holger Rune - Artgur Cazaux, ora 10:00
  • Clara Tauson - Victoria Azarenka, ora 12:00
John Cain Arena
  • Alexander Zverev - Lukas Klein, ora 2:00
  • Sloane Stephens - Daria Kasatkina, ora 4:00
  • Grigor Dimitrov - Thanasi Kokkinakis, nu mai devreme de ora 7:00
  • Jelena Ostapenko, Ajla Tomljanovic, nu mai devreme de ora 10:00
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol