Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic e "eroul" lui Dusan Lajovic, cel care l-a eliminat de la Banja Luka! "Este victoria carierei mele"

Dani Morar

Actualizat 21/04/2023 la 21:40 GMT+3

Novak Djokovic a fost eliminat în sferturile turneului de la Banja Luka, de către compatriotul său, Dusan Lajovic. Învingătorul a avut o reacție plină de fair play după meci și a recunoscut că acest rezultat este echivalent cu victoria carierei.

Novak Djokovic, aproape de un alt incident periculos! Racheta i-a zburat în tribune la Banja Luka

Novak Djokovic a fost învins de Dusan Lajovic în sferturile turneului de la Banja Luka. Numărul 1 mondial era principalul favorit al competiției de 250 de puncte, dar a cedat în două seturi împotriva compatriotului său, scor 4-6, 6-7.
Lajovic, locul 70 ATP, a fost copleșit de emoții după această victorie, declarând că este cel mai mare succes al carierei sale. El a fost plin de fair play față de Nole, pe care l-a caracterizat drept un "erou" al Serbiei. Dusan crede că procentajul slab al lui Djokovic pe primul serviciu a fost decisiv în stabilirea rezultatului final, spunând că nu și-ar fi imaginat că era posibil să obțină o victorie astăzi.
"Sunt copleșit. Este cea mai mare victorie a carierei mele. Sentimentele sunt amestecate pentru că joc acasă și am jucat împotriva lui Nole, care este un prieten bun al meu și este un adevărat erou al acestei țări.
Să îl înving e ceva ce nu mi-aș fi imaginat că poate fi posibil, dar s-a întâmplat. Nu a excelat pe primul serviciu, iar eu am putut să folosesc asta în avantajul meu. Cred că am arătat un tenis bun, per total", a declarat Dusan Lajovic la interviul de după meci, citat de atptour.com.
Lajovic ar putea da peste un alt sârb în semifinale, el urmând să îl întâlnească pe câștigătorul partidei dintre Miomir Kecmanovic și Jiri Lehecka. De cealaltă parte, Novak Djokovic a suferit a treia înfrângere a sezonului și prima împotriva unui compatriot, de la un meci cu Janko Tipsarevic, din 2012.
Citește și:

Novak Djokovic a fost eliminat de către Dusan Lajovic, în sferturi la Banja Luka

Un semn îmbucurător pentru sârb și fanii acestuia este că Nole a apărut în meciul cu Lajovic fără bandaj pe brațul drept, semn că problemele s-au ameliorat. În precedentele două întâlniri directe dintre Djokovic și Lajovic, ocupantul locului 70 ATP îi luaseră lui Nole doar 4 game-uri.
În primul set, Novak Djokovic a fost primul care și-a cedat serviciul, iar Dusan Lajovic a părut în control total. Nole a reușit să restabilească egalitatea, dar nu a reușit să mențină echilibrul, iar compatriotul său a închis manșa inaugurală cu 6-4, după 3 break-uri, cu unul mai mult pentru ocupantul locului 70 ATP.
Nici în setul secund nu a reușit liderul mondial să-și ridice nivelul. Fără bandaj pe brațul drept, acolo unde a acuzat dureri în zona cotului, Djokovic a avut o zi slabă atât la serviciu, cât și la retur. Deși a avut o mulțime de șanse de a obține break-ul, Nole nu a reușit să convertească decât o singură dată, în primul set.
În plus, Djokovic a avut 3 mingi de set în manșa a doua, însă nu a profitat de ele, greșind surprinzător. Anterior acestui meci, Djokovic îl învinsese în trei seturi pe Luca van Assche. Pentru liderul mondial din ATP urmează, potrivit calendarului pe care și l-a stabilit, turneele de la Madrid, Roma și Roland Garros.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo