Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AS, anunț îngrijorător pentru fanii lui Rafa Nadal! Ultimele vești despre 'Matador', după ce a abandonat la Monte Carlo

Irina Aldea

Actualizat 14/04/2023 la 12:20 GMT+3

După ce s-a retras de la Masters-ul de la Monte Carlo 2023, Rafael Nadal era așteptat să revină în competiții la Barcelona Open. Dar, potrivit ultimelor informații, însă acest lucru este puțin probabil.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

După cum au relatat spaniolii de la AS, Rafael Nadal nu este încă în deplină formă și nu va încerca să revină la evenimentul ATP 500 de la Barcelona, pe care l-a câștigat deja de 12 ori. Nadal a jucat ultima dată un meci oficial în ianuarie, atunci când a pierdut în turul al doilea în fața americanului Mackenzie McDonald la Australian Open.
De atunci, fostul număr 1 mondial s-a retras de la Dubai Tennis Championships, Qatar Open, BNP Paribas Open, Miami Open și, cel mai recent, de la Monte Carlo Masters. Dacă va lipsi și de la Barcelona, ar însemna trei luni întregi de inactivitate pentru jucătorul de 36 de ani, care a ieșit din top 10 pentru prima dată în 18 ani din cauza timpului petrecut recent departe de teren.
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal își prelungește perioada de inactivitate, scriu spaniolii de la AS

În ceea ce privește veștile pozitive pentru fanii tenisului spaniol, Carlos Alcaraz, care a lipsit de la Monte Carlo din cauza unei accidentări, la fel ca Nadal, se pare că s-a recuperat suficient de bine pentru a participa la Barcelona Open. Alcaraz este campionul en-titre al turneului, după ce l-a învins anul trecut în finală pe Pablo Carreno Busta. Tânărul tenismen i-a învins pe Stefanos Tsitsipas și pe Alex de Minaur în trei seturi consecutive în drumul spre confruntarea la vârf.
Calendarul ATP de tenis va găzdui Madrid Open după Barcelona Open, care ar putea marca revenirea în circuit a lui Rafael Nadal. Anul trecut, ibericul a ajuns până în sferturile de finală ale turneului înainte de a ceda în fața viitorului campion, Carlos Alcaraz. Dacă va rata și Madrid Open, așa cum se vehiculează în Spania, Nadal ar putea reveni direct la Roma, ceea ce ar însemna un singur turneu de pregătire înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Toate partidele turneului Masters de la Monte Carlo sunt în această săptămână în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo