Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsitsipas se exclude din rivalitatea care seamănă cu Nadal-Federer! Elenul are alți rivali pe listă

Nicu Savin

Publicat 18/04/2023 la 14:08 GMT+3

Stefanos Tsitsipas va juca în această săptămână la Barcelona, acolo unde l-ar putea întâlni în finală pe Carlos Alcaraz. Elenul a fost întrebat dacă între el și iberic se poate dezvolta o rivalitate acerbă, iar acesta a negat. Finalistul de la Australian Open crede că Alcaraz-Sinner poate ajunge la nivelul rivalității Nadal-Federer, în timp ce el se poate compara cu Zverev sau Kyrgios.

Tsitsipas e în sferturi la Monte Carlo, după victoria cu Jarry. Mesajul "curios" lăsat pe cameră

Stefanos Tsitsipas este printre cei mai buni jucători din circuit care nu au câștigat încă un turneu de Grand Slam. Elenul a jucat două finale, la Roland Garros 2021 și Australian Open 2023, ambele pierdute în fața lui Novak Djokovic.
Tsitsipas consideră că jocul său este aproape de nivelul care să-i permită să atingă în curând cea mai mare performanță a carierei, chiar dacă în circuit exită mulți jucători care pot merge până la capăt la un turneu major. Djokovic și Nadal sunt încă în activitate și pot aspira la marile trofee dacă sunt apți fizic, iar în generația lui Tsitsipas mai sunt Medvedev, Zverev sau Kyrgios. În plus, noul val din tenis este și mai amenințător, Alcaraz, Sinner sau Rune demonstrând în mod special că pot excela pe marile scene ale tenisului mondial.

Stefanos Tsitsipas consideră că Alcaraz - Sinner e o rivalitate care seamănă cu cea dintre Nadal și Federer

Tsitsipas a ratat șansa de a-și apăra trofeul la Monte Carlo și în această săptămână va juca la Barcelona, unde este cap de serie 2. Principalul favorit este Carlos Alcaraz, astfel că cei doi jucători se pot întâlni doar în finală. La conferința de presă de dinaintea competiției, Tsitsipas a fost întrebat dacă între el și iberic se poate dezvolta o rivalitate care să intre în istoria tenisului. Elenul a fost foarte sincer și a spus că nu se poate compara deocamdată cu Alcaraz, subliniind că între acesta și Sinner sunt șanse mai mari să apară o rivalitate care să concureze cu cea dintre Rafa Nadal și Roger Federer. Tsitsipas a menționat că în cazul său Alexander Zverev sau Nick Kyrgios sunt principalii rivali, datorită vârstei mai apropiate.
"Desigur că putem avea o mare rivalitate, deși în momentul de față există un favorit când ne confruntăm. Alcaraz‐Sinner este un alt tip de rivalitate, o rivalitate mare în opinia mea, în primul rând pentru că sunt doi jucători care au practic aceeași vârstă, seamănă un pic ca rivalitatea Nadal‐Federer, deși este adevărat că a existat o diferență mai mare de vârstă între ei. Personal, poate rivalitățile mele, din cauza vârstei mele , vor fi mai mult cu Zverev sau Kyrgios", a spus Tsitsipas, citat de welovetennis.fr.
Stefanos Tsitsipas are un prim tur liber la Barcelona și va intra în competiție în runda a 2-a, contra învingătorului disputei Pedro Cachin - Gijs Brouwer. Toate meciurile turneului ATP 500 de la Barcelona sunt în direct pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo