Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionul de la Indian Wells 2021, eliminat după set și 3-0! Monfils, revenire și record uluitor

Dani Morar

Actualizat 12/03/2024 la 11:10 GMT+2

Gael Monfils a revenit senzațional în partida împotriva lui Cameron Norrie și s-a calificat în optimile Indian Wells. Campionul din 2021 a câștigat primul set și avea 3-0 în runda secundă, dar francezul de 37 de ani a întors soarta meciului.

Laver Cup 2023 | Auger "l-a urecheat" pe Monfils pentru că este prea dezinvolt în competiție

Gael Monfils e senzațional la 37 de ani. Francezul a reușit un nou meci care va rămâne în amintirea iubitorilor tenisului, după ce l-a eliminat pe Cameron Norrie. Britanicul este campion în 2021 la acest turneu, după ce trecea de Nikoloz Basilashvili în finală, cu 3–6, 6–4, 6–1.
Francezul a revenit de la 0-1 la seturi și 0-3 în runda a doua și s-a impus cu scorul de 6-7, 7-6, 6-3. Primul set a început rău pentru Monfils, care și-a pierdut seviciul chiar în primul game, la mare luptă, după ce a salvat 6 mingi de break.
El a revenit și a egalat situația la 3-3. La 5-5, ambii jucători și-au pierdut serviciul încă o dată, astfel că s-a ajuns în tiebreak. Norrie a luat primul set, după o oră și 23 de minute.
Campionul din 2021 părea că se desprinde în câștigător, după ce a preluat conducerea cu 3-0. În acest interval al setului 2, Monfils a câștigat doar 3 puncte și nimic nu anunța revenirea ce va urma.
Gael a recuperat game-ul pierdut pe propriul seviciu și a reușit să împingă și setul secund în tiebreak. Aici, el a câștigat cu 7-5, astfel că partida a ajuns în decisiv.
Citește și:

Gael Monfils, record uluitor la Indian Wells

Monfils și-a impus jocul în setul 3, pe care l-a câștigat cu 6-3 și a închis partida după 3 ore și 14 minute. La final, a primit un standing ovation din partea fanilor din tribune, iar el le-a mulțumit tuturor în parte.
La 37 de ani și 191 de zile, Gael Monfils a devenit al doilea cel mai în vârstă jucător care ajunge în optimile Indian Wells. Marty Riessen deține acest record încă din 1980.
"O victorie epică într-o atmosferă nebună! Un merci imes pentru susținerea voastră. Aceste momente sunt de neuitat", a scris Monfils după meci, pe platforma X (fostul Twitter).
Acum două zile, Gael Monfils a devenit al treilea cel mai în vârstă jucător care reușește să învingă un adversar clasat în top 10 ATP la un turneu Masters, din 1990 și până în prezent. În fața sa, mai în vârstă, au fost doar Roger Federer (37 ani și 232 de ani) și Stanislas Wawrinka (37 ani și 350 de ani).
În turul următor, Gael Monfils va avea parte de un nou duel de foc, împotriva numărului 9 ATP, Casper Ruud.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo