Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, misiune infernală la Indian Wells! Ar putea întâlni doar adversari care i-au făcut viața un calvar

Nicu Savin

Publicat 13/03/2024 la 18:56 GMT+2

Carlos Alcaraz încearcă în această săptămână să-și apere titlul cucerit anul trecut la Indian Wells, dar ibericul va avea o misiune extrem de dificilă, dacă calculele hârtiei se vor respecta. În drumul către trofeu, al doilea jucător al lumii ar putea întâlni doar adversari în fața cărora a avut mari probleme chiar și după ce a ajuns în top.

Alexander Zverev freut sich auf Teampartner Carlos Alcaraz

Credit imagine: SID

Carlos Alcaraz a dezamăgit în startul de sezon, cel mai bun rezultat al său fiind o semifinală la Buenos Aires, dar pare că și-a intrat în formă la Indian Wells. După o victorie cu set pierdut la Matteo Arnaldi în turul secund (a avut un prim tur liber), ibericul a câștigat fără mari emoții duelurile cu Felix Auger Aliassime și Fabian Marozsan și s-a calificat în sferturile de finală.
Cursa de apărare a trofeului va fi de acum înainte una infernală pentru al doilea jucător al lumii, pentru că ar putea avea în fața numai jucători de clasă, în fața cărora a avut probleme serioase pe cele mai mari scene, chiar și după ce a ajuns în top.
În sferturi, Alcaraz îl va întâlni pe Alexander Zverev, nimeni altul decât jucătorul care l-a învins în ianuarie în sferturile de finală de la Australian Open. În total, cei doi jucători s-au întâlnit de 8 ori în carieră, iar germanul conduce cu 5-3 la directe. Singura victorie a ibericului pe hard a fost la US Open 2023, în sferturi, celelalte două fiind obținute pe zgură, în finalele de la Madrid din 2022 și 2023.

Carlos Alcaraz, traseu virtual infernal pentru apărarea titlului la Indian Wells

Dacă va reușit să treacă de neamț, Alcaraz va da cel mai probabil în semifinale peste Jannik Sinner, cel mai în formă jucător din lume la ora actuală. Italianul are 15 victorii din 15 meciuri în acest an și pare de neoprit. În sferturile competiției din California, acesta va juca împotriva lui Jiri Lehecka, un adversar de temut dacă ne raportăm la ce a făcut până acum la Indian Wells (a cedat numai 14 game-uri în disputele cu Rublev și Tsitsipas), dar e clar că Sinner va avea prima șansă la accederea în careul de ași.
Dacă Alcaraz va ajunge să joace cu Sinner pentru un loc în finală, ibericul va trebui să-și depășească un alt complex, pentru că și în fața italianului are un bilanț negativ. Cei doi au jucat 7 meciuri până acum, iar Sinner a câștigat 4, inclusiv ultimele două, la Miami și Beijing, în 2023. Singurul avantaj al lui Alcaraz ar fi că l-a învins pe italian în singura întâlnire de la Indian Wells, în semifinalele de anul trecut.
Pe cealaltă parte de tablou, "eliberată" de eliminarea prematură a lui Djokovic, încă nu s-au stabilit sferturile de finală, dar există un mare favorit la ultimul act, în persoana lui Daniil Medvedev. Rusul va juca miercuri noaptea contra lui Dimitrov și, privind la ce jucători mai sunt angrenați în luptă pe partea superioară, se poate spune că în afara bulgarului doar Holger Rune l-ar putea opri pe Medvedev din drumul către finală.
Dacă se va ajunge la reeditarea finalei de anul trecut, Alcaraz - Medvedev, va fi de asemenea foarte greu de ales un favorit cert. Ibericul s-a impus anul trecut ultimul act și îl conduce cu 3-2 la întâlnirile directe pe rus, însă Daniil a câștigat ultimul meci cu adevărat important, în semifinalele US Open 2023 (3-1 la seturi). Ultimul duel direct dintre cei doi a avut loc în faza grupelor de la Turneul Campionilor de anul trecut și Alcaraz s-a impus în două seturi, dar la ora meciului Medvedev avea deja asigurat locul în semifinale.
Așadar, pentru Carlos Alcaraz actuala ediție de la Indian Wells ar putea fi o sabie cu două tăișuri. Dacă se vor respecta calculele hârtiei și ibericul va întâlni numai adversari de top până în finală și va reuși să și câștige, atunci va trage un serios semnal de alarmă că a revenit la forma care l-a transformat în cel mai tânăr lider mondial din istorie. În schimb, dacă va pierde în fața unuia dintre jucătorii amintiți mai sus, mai ales cu Zverev sau Sinner, se va putea vorbi despre un adevărat complex pe care Carlitos îl are în fața acestora.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo