Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Am fost aproape de o semifinală 100% românească. Ana Bogdan, eliminată de la Transylvania Open, după un meci dramatic

Maria Olteanu

Actualizat 20/10/2023 la 22:43 GMT+3

Ana Bogdan a condus cu 1-0 la seturi și 5-4, dar nu a putut să își asigure succesul și locul în semifinala turneului de la Transylvania Open, după ce a fost eliminată de Rebeka Masarova, în trei seturi, care se va duela pentru un loc în finală cu ultima româncă rămasă în competiție, Gabriela Ruse.

Ana Bogdan, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

În ultimul sfert de finală de la turneul de 250 de puncte de la Cluj Napoca a intrat în scenă și a doua româncă rămasă în competiție, Ana Bogdan.
Înainte de acest meci, Gabi Ruse se calificase în semifinala de la Transylvania Open, după un succes în trei seturi în fața Emilianei Arango, locul 118 WTA. Ruse a câștigat categoric primul set, 6-1, a cedat neașteptat 0-6 manșa a doua, dar a prestat un tenis bun în decisiv, ajungând în careul de ași, acolo unde adversara sa se alegea dintre învingătoarea duelului Ana Bogdan - Rebeka Masarova.
Germanca Tamara Korpatsch se calificase și ea în Final Four, la fel și revelația Eva Lys, care le eliminase, pe parcurs, și pe româncele Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian.
Primul set dintre Ana Bogdan și Masarova a început sub semnul echilibrului, până când adversara din Spania a făcut break și s-a distanțat la 3-1.
Românca a reușit imediat re-break-ul și a strâns din nou scorul, iar mai apoi a egalat situația la 3, moment în care a preluat frâiele setului, pe care nu l-a mai cedat până la ultima minge jucată.
Prima manșă a mers în dreptul sportivei din Sinaia, care a făcut 1-0 la seturi după 6-3, la capătul a 44 de minute de joc.
Citește și:

Meci palpitant între Ana Bogdan și Rebeka Masarova, la Transylvania Open

Setul al doilea a fost un adevărat maraton, cu Ana atât de aproape de a câștiga jocul și totuși cu adversara din Spania reușind să ducă meciul în decisiv.
Începutul a fost echilibrat, până la 3 egal, moment în care Ana a pierdut serviciul și a luat conducerea 4-3 la mijlocul celei de-a doua manșe.
Ana a făcut 4-4 și mai apoi 5-4, dar nu a reușit să închidă setul, care a intrat în prelungiri și mai apoi în tie-break.
Acolo, Ana a început foarte bine și, încurajată de fani, care au făcut din nou o atmosferă foarte frumoasă, a condus 3-1, dar din acel moment totul s-a rupt, iar iberica a închis setul la 7-4 și a împins confruntarea în set decisiv.

Ana Bogdan, OUT de la Transylvania Open

În decisiv, Masarova, cu moral bun după ce a întors soarta partidei, a început bine jocul și a reușit și break-ul, pentru 2-0 la startul jocului.
Ana a încercat revenirea, la 2-1, dar jucătoarea din Spania a jucat foarte bine și s-a dus la 4-1.
Sportiva noastră a mai încercat o dată să pună presiune pe adversară și a făcut 4-2, dar Masarova s-a dus repede la 5-2.
Ana a reușit să salveze o minge de meci, dar a cedat până la urmă 3-6 și părăsește turneul de la Cluj Napoca.
Mai departe, în semifinale, Masarova se va duela cu Gabriela Ruse pentru un loc în finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo