Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, victorie epică la Transylvania Open, după ce a fost condusă la seturi. Avem două românce în sferturi

Maria Olteanu

Actualizat 19/10/2023 la 21:47 GMT+3

Ana Bogdan a reușit o revenire de senzație la Transylvania Open, după ce a fost condusă cu 0-1 la seturi și 4-5 în decisiv. Sportiva noastră s-a impus în trei seturi în jocul cu cehoaica Bartunkova și ajunge în sferturile de finală ale turneului de la Cluj Napoca.

Ana Bogdan.

Credit imagine: Eurosport

Ziua de joi a propus în program duelurile ultimelor trei românce rămase pe tabloul principal la turneul de 250 de puncte de la Cluj Napoca, dotat cu premii totale de 259.303 dolari.
Prima care a intrat în scenă a fost Gabriela Ruse (25 ani, 188 WTA), care s-a calificat joi seara în sferturile de finală de la Transylvania Open, după un meci uriaș făcut în optimi la Cluj, în fața Annei Bondar, jucătoare mai bine clasată în ierarhia mondială. Ruse a revenit fabulos în primul set, iar până la final a fost imperială, câștigând 7-6, 6-2.
A doua româncă ce a concurat în optimi la Transylvania Open a fost Ana Bogdan, locul 73 WTA, care s-a duelat cu Nikola Bartunkova, cehoaica de 17 ani clasată pe locul 289 WTA.
Ana a început perfect jocul de joi și a condus 2-0 în startul partidei. Și-a pierdut apoi serviciul, dar a recuperat repede break-ul, ducându-se la 3-1. Adversara sa a revenit însă în joc și a egalat situația la 3, iar de atunci s-a mers cap la cap până la 4, moment în care sportiva noastră și-a pierdut serviciul și i-a permis lui Bartunkova să ia o opțiune serioasă la câștigarea setului.
Așa a și fost, pentru că tânăra cehoaică a câștigat setul, pe care l-a închis la 6-4, după 53 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Ana Bogdan, revenire fantastică în meciul din optimile de la Cluj Napoca

Sportiva noastră nu s-a lăsat demoralizată de pierderea primului act și a revenit puternic în joc în manșa a doua.
La fel ca la startul primului set, Ana s-a detașat la 3-1, iar ca în oglindă cu ceea ce deja se întâmplase în prima parte a confruntării, adversara a egalat la 3.
Echilibrul a continuat să se mențină pe tabelă și s-a mers cap la cap până la 6 egal, Bartunkova împingând setul în tie-break.
Ana Bogdan a fost mai mereu cu un pas în fața adversarei sale și a reușit să trimită jocul în set decisiv, după un ultim punct de-a dreptul fabulos câștigat de sportiva din Sinaia, punând punct setului după 67 de minute de joc.

Ana Bogdan, calificare în sferturile de finală de la Transylvania Open

Setul al treilea a început cu câte un serviciu pierdut de fiecare parte, iar la 2 egal Ana a reușit să îi fure adversarei sale serviciul și să treacă la conducere pe tabelă.
În continuare, Ana s-a detașat la 4-2, dar cehoaica și-a făcut serviciul și a strâns scorul la 4-3. Mai apoi sportiva noastră nu a reușit să își fructifice serviciul, iar finalul decisivului a devenit pe muchie de cuțit, după ce Bartunkova a egalat la 4.
Ana a avut o cădere inexplicabilă și de la 4-2 pentru ea s-a făcut 5-4 pentru adversară, care a gestionat mult mai bine finalul meciului.
Până la urmă, Bogdan nu a cedat presiunii uriașe și a restabilit egalitatea la 5, în setul decisiv, ca mai apoi să preia din nou conducerea, 6-5, urmând a servi pentru meci.
Ana a rezistat eroic și s-a impus până la urmă cu 7-5, la capătul unui joc epic, în care a revenit de la 0-1 la seturi și 4-5 în decisiv.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo