Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de organizatorii Transylvania Open despre ediția de anul viitor a turneului de la Cluj-Napoca

Maria Olteanu

Publicat 14/02/2024 la 12:46 GMT+2

Organizatorii Transylvania Open au anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că deţin o licenţă definitivă pentru turneul de tenis WTA 250 de la Cluj, care va fi astfel organizat anual la începutul lunii februarie.

Transylvania Open 2024

Credit imagine: facebook

"Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca, desemnat doi ani la rând cel mai bun turneu din lume la categoria lui, are de acum locul clar stabilit în circuitul WTA. Organizatorii au reuşit să achiziţioneze o licenţă care va asigura continuitatea evenimentului. Turneul de tenis care a avut primele trei ediţii organizate în luna octombrie, şi cea mai recentă în luna februarie, va avea loc de acum la început de sezon. Următoarea ediţie va fi organizată în 1-9 februarie 2025", se menţionează în comunicatul citat.
Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open, a declarat că noua poziţie a turneului în calendarul WTA este mult mai avantajoasă.
"Cu mare bucurie anunţăm oficial că de acum Transylvania Open are viitorul asigurat. Am arătat că dacă muncim pentru visele noastre putem să obţinem aproape orice. E o echipă care face asta dintr-o pasiune ieşită din comun. Aveam un vis: acela de a nu mai închiria licenţe, ci de a avea licenţa noastră şi de a ţine acest turneu, pe viaţă, acasă. Şi acum am reuşit acest lucru. Locul în calendarul WTA va fi de acum în luna februarie, o poziţie mult mai avantajoasă faţă de cea de final de sezon. De aici încolo putem să construim liniştiţi şi să ne concentrăm strict pe calitatea evenimentului", a spus Ciorcilă.

Transylvania Open, în fiecare an, în februarie, la Cluj-Napoca

Cea de-a patra ediţie a Transylvania Open a avut loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile s-au jucat indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu şi 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA şi premii în valoare de 267.082 de dolari.
Ediţia de anul acesta a Transylvania Open WTA 250 a însemnat 9 zile de tenis, dintre care două de calificări, cu meciuri jucate pe cele două terenuri de tenis organizate în BTarena. Jucătoarele au avut la dispoziţie două terenuri suplimentare de antrenament. Pentru amenajarea celor două terenuri de joc au fost necesare lucrări logistice speciale de separare a sălii polivalente, realizată prin montarea a 3.000 mp de cortină fonoabsorbantă şi ignifugă. La organizarea turneului a lucrat o echipă formată din aproape 1.000 de persoane, iar bugetul s-a ridicat la 1,5 milioane de euro.
Câştigătoarea marelui trofeu din acest an a fost Karolina Pliskova, fost lider mondial, care a învins-o în finală pe Ana Bogdan, favorita numărul 8 a competiţiei, cu 6-4, 6-3. Ana Bogdan a fost a treia româncă ajunsă în finala turneului clujean, după Simona Halep (2021) şi Gabriela Ruse (2023), însă niciuna nu a reuşit să câştige până acum.
Sursă: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo