Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabi Ruse este "on fire" la Transylvania Open. A îngenuncheat în fața fanilor, după calificarea în semifinale

Maria Olteanu

Actualizat 20/10/2023 la 18:20 GMT+3

Gabi Ruse a reușit să se califice în semifinale la Transylvania Open, după un meci grozav făcut în fața Emilianei Arango, locul 118 WTA. Ruse a câștigat categoric primul set, 6-1, a cedat neașteptat 0-6 manșa a doua, dar a prestat un tenis bun în decisiv, ajungând în careul de ași, unde ar putea să o întâlnească pe Ana Bogdan.

Gabriela Ruse, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

Gabriela Ruse (25 ani, 188 WTA) a fost prima româncă care a intrat pe teren la Transylvania Open în sferturile de finală ale competiției de la Cluj Napoca, turneu dotat cu premii totale de 259.303 dolari.
Ruse trecuse înaintea acestui duel de favorita numărul 2, americanca Alycia Parks, și mai apoi de unguroiaca Anna Bondar, după un meci uriaș făcut în optimi.
Cu doar două românce rămase în ultimele 8 jucătoare ale competiției de 250 de puncte de la Cluj, Ruse s-a duelat în sferturi cu jucătoarea din Columbia mai bine clasată decât ea în ierarhia mondială, Emiliana Arango, locul 118 WTA.
Partida a început sub semnul echilibrului, iar Ruse a reușit primul break din joc la 3-1, moment în care românca a apăsat puternic pedala de accelerație și nu i-a mai lăsat vreo șansă adversarei sale până la finalul celei dintâi manșe, pe care și-a adjudecat-o categoric, 6-1, după 31 de minute de la prima minge jucată.
Setul al doilea a fost diametral opus, cu adversara din Columbia fiind vioara întâi a actului. La 1-0, Ruse și-a pierdut serviciul, iar Arango a defilat, așa cum făcuse Ruse în primul set, nedându-i româncei nici măcar un game, terminând setul alb, 6-0, după jumătate de oră de joc.
Citește și:

Gabriela Ruse este în semifinale la Transylvania Open

Ajunsă în decisiv după un prim set solid și o cădere bruscă în manșa a doua, Gabi Ruse a început perfect actul decisiv cu Arango.
Românca a făcut break încă din primul game, pe care l-a consolidat imediat pe propriul serviciu, ducându-se la 2-0.
Ruse, împinsă de la spate de fanii prezenți pe BT Arena, a făcut al doilea break al setului decisiv și s-a detașat la 3-0.
Arango și-a recuperat un break și a făcut 3-1, dar Ruse a câștigat din nou pe serviciul adversarei, pentru 4-1, urmând a veni la serviciu pentru a se detașa în set.
Așa s-a și întâmplat, pentru că Ruse s-a dus la 5-1, iar finalul meeciului i-a aparținut sportivei noastre, care a câștigat 6-1, calificându-se în careul de ași al competiției.
Germanca Tamara Korpatsch este prima semifinalistă, după ce a dispus de ucraineanca Daria Snigur, cu 3-6, 6-2, 6-4.
A doua româncă care va lupta pentru un loc în semifinală la Transylvania Open este Ana Bogdan, locul 73 WTA, care a trecut joi într-un meci dramatic de Nikola Bartunkova, cehoaica de 17 ani clasată pe locul 289 WTA.
În penultimul act al competiției de la Cluj Napoca am putea avea un duel 100% românesc, Gabi Ruse urmând a se duela cu învingătoarea partidei Ana Bogdan - Rebeka Masarova.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo