Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse a pierdut titlul la Transylvania Open, după un joc cu multă suferință și lacrimi, împiedicată de durere

Maria Olteanu

Actualizat 22/10/2023 la 19:41 GMT+3

Gabriela Ruse a avut o săptămână de vis la turneul de 250 de puncte de la Cluj Napoca, dar nu a reușit să câștige competiția, după finala jucată cu Tamara Korpatsch, pierdută 3-6, 4-6. Ruse a început bine, dar problemele medicale au oprit-o din drumul spre trofeu, suferința acesteia fiind vizibilă în multe momente din meci.

Gabriela Ruse, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

Gabriela Ruse, locul 188 WTA înaintea competiției de la Cluj Napoca, a avut o săptămână de vis la Transylvania Open, turneu de 250 de puncte desfășurat în această săptămână în România și dotat cu premii totale în valoare de 259.303 dolari.
Ruse a ajuns în finala turneului după un parcurs superb, fiind singura româncă care a rezistat până în ultimul act și totodată jucătoarea care a avut șansa înaintea partidei de a fi prima româncă care câștigă trofeul de la Cluj Napoca.
Până în finală, Ruse a avut un parcurs foarte frumos, eliminându-le pe rând pe favorita numărul 2, Alycia Parks, pe unguroaica Anna Bondar, pe columbianca Emiliana Arango, locul 118 WTA, și în semifinale pe iberica Rebeka Masarova.
Pe 188 WTA înainte de acest turneu, Ruse și-a asigurat cel puțin locul 126 WTA, după calificarea în finală, având în față performanța de a urca până pe 106 WTA în cazul unui triumf în marea finală. Nu s-a întâmplat, dar Ruse rămâne cu memoria unei săptămâni foarte bune la Cluj Napoca, care îi poate da speranțe pentru viitor.
Adversara sa din ultima zi a turneului de la Cluj a fost Tamara Korpatsch (105 WTA), cea care trecuse în semifinale de conaționala Eva Lys, cu 6-4, 6-3.
Ultimul act al turneului de la Transylvania Open a început foarte bine pentru româncă. Încurajată de fanii de la Cluj, Gabi Ruse a jucat perfect în primele secvențe ale partidei.
Ruse a început finala la conducere, cu break, pe care l-a consolidat imediat, ca mai apoi să reușească dublu break și să se ducă la 3-0 pe tabelă, după doar câteva minute de joc.
Apoi, sportiva noastră a avut minge de 4-0, dar totul a luat o turnură nefavorabilă, iar Korpatsch a făcut 3-1. Jucătoarea din Germania a apăsat tare pe pedala de accelerație și a egalat la 3, iar setul s-a complicat pentru Ruse. Românca a acuzat probleme medicale, a cerut time-out, iar asta s-a văzut și în jocul ei, cedând totul până la finalul manșei, terminată în favoarea adversarei, 6-3, după o revenire de la 0-3.
Citește și:

Gabi Ruse ratează titlul la Transylvania Open, după o săptămână de vis

După pierderea primului set, Ruse a mers la vestiare, continuând să acuze probleme la picior. A revenit cu serviciu la startul actului al doilea, iar primul game a mesr în dreptul ei, după o mare luptă.
Korpatsch a făcut 1-1, iar Ruse a izbucnit în plâns, vizibil dezamăgită că nu poate fi la cel mai înalt nivel din cauza problemelor medicale.
La jumătatea game-ului 3, Ruse a continuat să aibă probleme și să arate cât suferă și, chiar dacă a avut șansa de 2-1, după intervenția medicilor a pierdut serviciul, adversara trecând în avantaj pe tabelă.
Gabi a făcut rebreak-ul și a egalat situația la 2, dar adversara s-a distanțat rapid la 4-2 la jumătatea celui de-al doilea set.
Korpatsch a părut că nu mai are emoții în ultimele secvențe ale setului al doilea și s-a detașat la 5-2, urmând a servi pentru set, meci și turneu.
Ruse a prelungit însă finala și a reușit break, 5-3, ca mai apoi să reușească un game alb pe serviciul său și să pună presiune pe adversară, 5-4.
Până la urmă Korpatsch a închis setul și meciul, devenind campioană la Transylvania Open, după un meci de mare luptă făcut de Ruse, care a strâns din dinți până la final.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo