Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabi Ruse a plâns după finala pierdută la Transylvania Open: "Dumnezeu mi-a scos această săptămână în cale"

Maria Olteanu

Publicat 22/10/2023 la 20:30 GMT+3

Gabriela Ruse a avut o săptămână de vis la turneul de 250 de puncte de la Cluj Napoca, dar nu a reușit să câștige competiția, după finala jucată cu Tamara Korpatsch, pierdută 3-6, 4-6. La final, la festivitatea de premiere, Ruse a plâns în fața suporterilor, care au creat o atmosferă superbă în BT Arena.

Gabriela Ruse, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

Gabriela Ruse, locul 188 WTA înaintea competiției de la Cluj Napoca, a avut o săptămână de vis la Transylvania Open, turneu de 250 de puncte desfășurat în această săptămână în România.
Ruse a fost singura româncă ajunsă în finala competiției, unde a luptat până la ultima picătură, pentru a cuceri trofeul. Problemele medicale i-au pus însă piedică în drumul spre triumful mult-așteptat în fața propriilor fani, care au creat o atmosferă superbă în BT Arena.
Ruse a început ca din tun jocul și a condus cu 3-0 în primul set, cu dublu break, dar totul s-a năruit după ce problemele medicale au îneput să îi dea bătăi de cap.
Tamara Korpatsch s-a impus în două seturi, în timp ce suferința lui Gabi era tot mai vizibilă. Cu lacrimi în ochi, românca a luptat până la ultimul punct, dar nu a reușit să întoarcă soarta jocului, decimată din punct de vedere fizic.
La finalul întâlnirii, la festivitatea de premiere, Ruse a plâns din nou în fața fanilor, povestind cum a trăit această săptămână atât de intensă pentru ea.

Gabi Ruse, discurs superb după finala pierdută la Transylvania Open

"În primul rând, vreau să o felicit pe Tamara și pe familia ei. Ați avut o săptămână atât de bună. Felicitări, ai jucat incredibil și ai un viitor măreț înainte.
În momentul ăsta, încerc să îmi adun cuvintele și să vă transmit ce am eu în suflet. A fost o săptămână minunată pentru mine. Nu m-am gândit nicio secundă că voi ajunge în finală", a început Ruse discursul după finala pierdută la Transylvania Open, moment în care a izbucnit în plâns.
"Chiar acum o săptămână eram cu antrenorul meu în taxi, veneam către Cluj, ne calculam punctele și aflasem că eram aproape să nu mai intru la Australian Open. Mă gândeam cât de greu îmi va fi să o iau de la capăt, dar Dumnezeu mi-a scos această săptămână în cale.
Aș vrea să vă mulțumesc că ați fost martorii acestei săptămâni. Cred că, de-a lungul anilor, am învățat că înfrângerile sunt cel mai importante lecții pe care un om le poate învăța.
Vă mulțumesc din tot sufletul că ați fost alături de mine. Aș vrea să îi mulțumesc lui Patrick că mi-a dat această șansă. Am fost colegi foarte mulți ani și a avut foarte multă încredere în mine.
Îi mulțumesc echipei, dar și familiei, care a venit și m-a susținut.
A însemnat ceva extraordinar această săptămână. Eu, Gabriela Ruse, voi fi o altă persoană după acest turneu și vă mulțumesc din tot sufletul meu", a spus Ruse, citată de sport.ro.
Pe 188 WTA înainte de acest turneu, Ruse și-a asigurat cel puțin locul 126 WTA, după calificarea în finală, având în față performanța de a urca până pe 106 WTA în cazul unui triumf în marea finală. Nu s-a întâmplat, dar Ruse rămâne cu memoria unei săptămâni foarte bune la Cluj Napoca, care îi poate da speranțe pentru viitor. el mai bun loc ocupat de Ruse în cariera sa a fost poziția 51, în mai 2022, după ce a trecut de primele tururi la Roma și Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo