Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jaqueline Cristian se califică în optimi la Transylvania Open. Avem cinci românce în turul 2

Maria Olteanu

Actualizat 18/10/2023 la 18:01 GMT+3

Transylvania Open 2023 | Jaqueline Cristian s-a calificat miercuri în turul al doilea al turneului de 250 de puncte de la Cluj, după ce a trecut cu un dublu 6-4 de elvețianca Celine Naef, locul 121 în ierarhia mondială. Mai departe, se va duela cu Lys, cea care a eliminat-o pe principala favorită, Sorana Cîrstea.

Jaqueline Cristian, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

Miercuri a continuat turneul de 250 de puncte de la Cluj Napoca, Transylvania Open, dotat cu premii totale de 259.303 dolari, ziua aducând în prim-plan trei românce pe tabloul de simplu.
După ce luni Patricia Țig și Miriam Bulgaru s-au calificat în optimile de finală de la Transylvania Open 2023, marți au ajuns în turul secund la turneul de 250 de puncte de la Cluj Napoca și Ana Bogdan, respectiv Gabriela Ruse, după ce principala favorită a competiției, Sorana Cîrstea, a fost eliminată prematur, în doar două seturi, de Eva Lys, tenismenă clasată pe locul 133 WTA.
Prima româncă care a intrat miercuri pe terenul de pe BT Arena a fost Jaqueline Cristian, care a avut-o față în față pe elvețianca Celine Naef, locul 121 în ierarhia mondială, și pe care a învins-o în două seturi, 6-4, 6-4.
Începutul meciului de la Cluj a fost unul echilibrat, fiecare dintre jucătoare câștigându-și propriul serviciu. S-a mers cap la cap până la 4 egal, moment în care românca a avut două mingi de break, reușind până la urmă să treacă în avantaj 5-4, și mai apoi să închidă prima mașă, 6-4, după 45 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Jaqueline Cristian se califică în turul 2 la Transylvania Open

Setul al doilea a început la fel de echilibrat ca primul, cu Naef la primul serviciu. După 2-2, Jaqueline a reușit să facă al doilea break din partidă și să treacă cu un pas în fața adversarei la jumătatea manșei doi.
Cristian și-a consolidat mai apoi breakul pe propriul serviciu și s-a distanțat la 4-2, dar adversara a strâns scorul la 4-3, ca până la urmă Jaq să se detașeze la 5-3, fiind la un singur game distanță de câștigarea partidei și calificarea în turul al doilea.
S-a terminat 6-4 pentru jucătoarea din România, după o oră și 37 de minute de joc.
Mai departe, în optimile de finală ale turneului de la Cluj, Jaqueline se va duela cu nemțoaica de 21 de ani, Eva Lys, jucătoare care a eliminat-o marți seara pe Sorana Cîrstea.
După meciul lui Jaqueline, la Cluj Napoca, în această seară, urmează pe arena centrală alte două românce, Miriam Bulgaru și Patricia Țig, ambele fiind deja calificate în turul al doilea.
Miriam Bulgaru (208 WTA) va evolua cu iberica Rebeka Masarova (67 WTA, cap de serie numărul 4, în timp ce Patricia Țig (462 WTA) va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova (213 WTA).
După primele două zile de la Transylvania Open, primii trei capi de serie au fost eliminați.
Programul româncelor la Cluj în turul 2:
  • Țig - Makarova
  • Bogdan - Bartunkova
  • Bulgaru - Masarova
  • Ruse - Bondar
  • Cristian - Lys
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo