Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uriașă! Gabriela Ruse este în sferturi la Transylvania Open, după un joc perfect cu Anna Bondar

Maria Olteanu

Actualizat 19/10/2023 la 18:24 GMT+3

Gabriela Ruse (25 ani, 188 WTA) s-a calificat joi seara în sferturile de finală de la Transylvania Open, după un meci uriaș făcut în optimi la Cluj, în fața Annei Bondar, jucătoare mai bine clasată în ierarhia mondială. Ruse a revenit fabulos în primul set, iar până la final a fost imperială, avansând în primele 8 jucătoare ale turneului de 250 de puncte.

Gabriela Ruse, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

Ziua de joi a propus în program duelurile ultimelor trei românce rămase pe tabloul principal la turneul de 250 de puncte de la Cluj Napoca.
Prima dintre ele care a intrat pe teren la Transylvania Open, în turul secund al competiției, a fost Gabriela Ruse, cu moralul bun după ce o eliminase în runda inaugurală pe a doua favorită, americanca Alycia Parks, la turneul dotat cu premii totale de 259.303 dolari.
Cea de-a doua adversară a lui Ruse, în drumul spre sferturi, a fost unguroaica Anna Bondar (26 ani, 116 WTA).
Românca a început rău partida și a pierdut primul game, pe propriul serviciu, adversara ei profitând de startul ratat și distanțându-se la 3-0 în primele secvențe ale confruntării.
Mai apoi, Bondar a pierdut și ea serviciul, iar Ruse s-a apropiat la 3-2, la jumătatea primei manșe. Până la urmă, Ruse a reușit să egaleze situația la 4, iar finalul de set, cu accente dramatice, i-a aparținut sportivei noastre.
Ruse a preluat conducerea pentru prima dată în joc, 5-4, dar primul set a intrat în prelungiri și mai apoi în tie-break, acolo unde Gabi Ruse a fost imperială și a înclinat balanța în favoarea ei, 7-4, după o oră și 7 minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Gabi Ruse este în sferturi la Transylvania Open

Setul al doilea a început sub semnul echilibrului, fiecare jucătoare câștigând pe propriul serviciu, până la 2 egal. Apoi Ruse a reușit primul break din set și s-a distanțat la 3-2, moment în care Anna Bondar a cerut time out medical, acuzând probleme la picior.
Game-ul șase din set a fost foarte disputat, maghiara a avut mai multe mingi de break, dar Ruse a rezistat perfect până la final și și-a consolidat break-ul, 4-2, luând o opțiune serioasă pentru câștigarea partidei.
Gabi a continuat să joace foarte bine în fața lui Bondar și a mai făcut un break, ducând scorul la 5-2, urmând să servească pentru set și meci.
S-a terminat 6-2 pentru Ruse, care a avut un început greu de partidă, cu 0-3 și probleme medicale, dar care până la final a fost imperială.
În sferturi, Ruse se va duela cu jucătoarea din Columbia, Emiliana Arango, locul 118 WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo