Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coco Gauff uimește pe toată lumea la Beijing! Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva în tenisul feminin

Irina Aldea

Actualizat 03/10/2023 la 15:03 GMT+3

Coco Gauff, campioană anul acesta la US Open, s-a calificat în optimile de finală de la Beijing după ce a trecut în trei seturi foarte disputate de Martic. Tânăra americancă a reușit ceva ce nicio altă tenismenă nu a mai reușit, de când formatul WTA 1000 a fost adoptat în 2009.

Coco Gauff, Beijing 2023

Credit imagine: Getty Images

Coco Gauff pare că nu mai știe să piardă. Sportiva din Statele Unite ale Americii, campioană anul acesta la US Open, s-a calificat în optimile de finală de la Beijing după ce a învins-o pe Petra Martic în turul al doilea. Gauff s-a impus cu scorul de 7-5, 5-7, 7-6 (2), la capătul unui meci maraton care s-a încheiat după trei ore de joc.
Într-un meci disputat în compania unei veterane a circuitului WTA, tânăra campioană de Grand Slam a arătat un spirit de luptă fantastic, refuzând să facă pasul înapoi chiar și atunci cânt Petra Martic juca la cel mai înalt nivel. După cedarea setului secund, Gauff și-a ridicat din nou nivelul. După mai multe răsturnări de situație, americanca a avut câștig de cauză.
CITEȘTE ȘI:

Coco Gauff uimește pe toată lumea la Beijing. Reușită fantastică a americancei

Cu succesul în fața Petrei Martic, Coco Gauff a ajuns acum la 14 victorii consecutive în circuitul feminin de tenis, având un singur (!!!) tiebreak pierdut anul acesta. Ceea ce este cu adevărat impresionant este că a treia jucătoare a lumii, Coco Gauff, a obținut a 45-a victorie în meciurile disputate la turneele de categorie WTA 1000. De la introducerea formatului în 2009, nimeni nu a mai reușit așa ceva la o vârstă atât de fragedă. Gauff este prima adolescentă care a câștigat 45 de meciuri la turneele 1000, arătând calitatea fantastică de care dispune.
Pentru Coco Gauff urmează un meci care în teorie va fi mai dificil, asta pentru că ar urma să dea piept cu Veronika Kudermetova pentru un loc în sferturile de finală de la Beijing. Rusoaica a trecut de Tsurenko în turul al doilea, revenind de la 0-1 la seturi: 3-6, 6-0, 6-0. Cele două tenismene s-au întâlnit de două ori până în prezent, împărțindu-și victoriile. Totuși, e important de precizat că ambele partide s-au decis în trei seturi.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo