Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirra Andreeva a bătut o fostă campioană de Grand Slam fără să transpire, la Beijing! Performanța "tinerei fenomen"

Irina Aldea

Publicat 01/10/2023 la 17:59 GMT+3

Mirra Andreeva a trecut la pas de Barbora Krejcikova în primul tur al turneului WTA China Open, cu o victorie în două seturi pe care le-a dominat. Tânăra rusoaică a obținut a patra victorie a carierei în fața unei jucătoare din Top 20 WTA.

Mirra Andreeva, Beijing 2023

Credit imagine: Twitter

Mirra Andreeva, jucătoare venită din calificări la turneul WTA 1000 de la Beijing, a trecut la pas de Barbora Krejcikova, campioană în 2021 la Roland Garros și proaspăt încoronată la San Diego (victorie în finală cu Kenin). În fața tinerei Andreeva, Krejcikova s-a predat rapid, părăsind terenul după doar 63 de minute de joc.
Înaintea acestui meci, jucătoarea de 16 ani conducea cu 1-0 la "directe", însă singurul meci disputat de cele două sportive s-a încheiat cu retragerea cehoaicei. De această dată, Andreeva a dominat clar partida și s-a impus cu scorul de 6-2, 6-2. Tânăra rusoaică a început meciul ca din tun la Beijing, cu break.
CITEȘTE ȘI:

Mirra Andreeva a făcut legea pe teren cu Krejcikova, la Beijing

Krejcikova a avut un parcurs excelent la San Diego, acolo unde a câștigat titlul, și a avut timp de odihnă două săptămâni, însă forța Mirrei Andreeva a luat-o pe cehoaică prin surprindere. E cu atât mai remarcabilă victoria rusoaicei dacă ne uităm la evoluția expeditivă. Mirra Andreeva a cedat cele mai puține game-uri într-o victorie în fața unei adversare clasate în Top 20 la un turneu WTA 1000, dintre jucătoarele sub 18 ani. Andreeva a depășit borna de cinci a lui Coco Gauff, stabilită împotriva Paulei Badosa - Doha 2022.
Pentru Mirra Andreeva, care le-a învins deja pe Birrell și Kalinskaya în calificări la Beijing, având timp să se obișnuiască cu terenul și atmosfera din China, urmează o nouă provocare pe măsură. Compatrioata Anastasia Pavlyuchenkova îi va fi adversară în turul al doilea. Cele două jucătoare, între care există o diferență de vârstă de 16 ani, nu s-au mai întâlnit până în prezent în circuitul feminin.
Turneul ATP 500 de la Beijing se desfășoară în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo