Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz e pregătit la Beijing de meciul "pe care toată lumea vrea să-l vadă". Carlos, duel tare în semifinale cu Sinner

Irina Aldea

Publicat 02/10/2023 la 19:04 GMT+3

Carlos Alcaraz avansează impecabil la turneul de 500 de puncte ATP de la Beijing. O nouă bătălie cu un adversar din Top 10 ATP, un nou duel cu Casper Ruud, dar și o nouă victorie confortabilă. La conferința de presă de după meci, ibericul a vorbit despre meci, dar și despre provocarea din meciul cu Jannik Sinner, pe care-l va înfrunta în penultimul act.

Carlos Alcaraz defilează la Beijing și e în semifinale. Rezumatul partidei cu Casper Ruud

Carlos Alcaraz, principalul favorit al turneului ATP 500 de la Beijing, s-a calificat luni în semifinalele competiției din China, după ce l-a învins în mod clar pe Casper Ruud. Ibericul s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 45 de minute de joc. Pentru Carlos, aceasta este cea de-a 12-a semifinală din 2023, din 14 turnee disputate. În plus, Alcaraz a obținut a noua victorie în fața unui adversar din Top 10 ATP din 12 disputate.
"Ca să fiu sincer, am multă încredere în acest moment. Faptul că am reușit să câștig acest tip de meciuri așa cum am făcut-o îmi dă un plus de încredere pentru următoarele dueluri. A fost un meci foarte dificil, în care a trebuit să găsesc soluții. La început mi-am dat seama că trebuie să ridic destul de mult nivelul. Până la urmă a fost o bătălie bună, cu schimburi bune și un nivel foarte ridicat de tenis. Este un aspect la care lucrez, încerc să nu-mi cobor nivelul, să mențin un nivel ridicat pe tot parcursul meciului și să nu-i permit adversarului să revină", a transmis Alcaraz la conferința de presă.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz de abia așteaptă super-duelul din semifinale cu Sinner, la Beijing

În continuare, Carlos Alcaraz va avea parte de o nouă provocare, întâlnirea cu favoritul numărul 6, Jannik Sinner. Italianul a trecut în trei seturi de bulgarul Grigor Dimitrov, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-2, după două ore și 32 de minute de joc. Acum, Sinner îl va întâlni pentru a șaptea oară pe Alcaraz. Scorul întâlnirilor dintre cei doi e 3-3.
"Un meci împotriva lui Sinner este ceva ce toată lumea își dorește să vadă. Am jucat meciuri grozave pe marile scene, de fiecare dată când ne-am confruntat am arătat un nivel foarte ridicat de tenis. Nivelul pe care îl arătăm pe teren este incredibil, cred că toată lumea se bucură de meciurile noastre. Dacă va câștiga cu Grigor (n.r. Alcaraz a fost la conferință înainte ca meciul Sinner – Dimitrov să se încheie cu victoria italianului), îmi voi dori foarte mult să joc împotriva lui, dar indiferent dacă va fi împotriva lui Grigor sau împotriva lui Jannik, va fi o semifinală foarte complicată", a mai spus Alcaraz la conferința de presă.
Turneul ATP 500 de la Beijing se desfășoară în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo