Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, primul meci, prima victorie în China! Ibericul i-a pus gând rău lui Djokovic la Beijing

Irina Aldea

Publicat 29/09/2023 la 16:25 GMT+3

Carlos Alcaraz a debutat cu victorie la turneul de 500 de puncte ATP de la Beijing. Campionul de la Wimbledon l-a învins în minimum de seturi pe Yannick Hanfmann și e în optimile de finală.

Carlos Alcaraz, Beijing 2023

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a debutat cu dreptul la cel mai tare turneu ATP 500 din istorie. Ibericul, campion la Wimbledon anul acesta, s-a calificat în optimile de finală ale competiției din China după ce l-a învins în minimum de seturi pe germanul Yannick Hanfmann, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră și 37 de minute de joc. Acesta a fost primul meci disputat vreodată de Alcaraz în China.
Setul inaugural a fost dezechilibrat, cu multe break-uri de fiecare parte, însă ibericul a fost mai conectat atunci când a contat mai mult și a reușit să preia conducerea. În setul secund, Alcaraz a părut că și-a reglat serviciul și a comis mult mai puțin greșeli, astfel că l-a obligat pe Hanfmann la greșeală.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, debut cu dreptul la Beijing! Spaniolul l-a învins fără emoții pe Hanfmann

Aceasta a fost a doua întâlnire directă dintre Alcaraz și Hanfmann, ibericul având acum 2-0 cu neamțul. În optimile de finală, Carlos Alcaraz se va duela cu al 18-lea jucător al lumii, Lorenzo Musetti. Italianul a trecut în runda inaugurală de Karen Khachanov în trei seturi, scor 6-3, 1-6, 6-2.
Înaintea turneului de la Beijing, Carlos Alcaraz a recunoscut că e nerăbdător să îl detroneze pe Novak Djokovic din poziţia de lider ATP, spaniolul dorind să termine 2023 pe cea mai înaltă poziţie în ierarhie, exact ca în 2022: "Vin aici cu o motivație suplimentară pentru a încerca să recuperez și punctele care mă despart de Djokovic.
După cum am mai spus, este ceva la care mă gândesc de fiecare dată când mă antrenez, mă gândesc la asta în fiecare turneu. Pentru mine, poziția de lider ATP este unul dintre obiectivele mele principale, așa că în aceste turnee mari o să încerc să fac tot ce depinde de mine pentru a mă apropia de locul 1 ATP", a spus Alcaraz la sosirea în China.
Turneul ATP 500 de la Beijing se desfășoară în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo