Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev, mesaj "războinic" înainte de semifinalele turneului de la Beijing! Care e obiectivul rusului

Bianca Dumitru

Publicat 03/10/2023 la 10:17 GMT+3

Daniil Medvedev a obținut aseară calificarea în semifinalele turneului de la Beijing, unde îl va înfrunta pe Alexander Zverev. Înaintea meciului din penultimul act al competiției din China, rusul a transmis un mesaj plin de încredere, anunțând care este obiectivul său.

Daniil Medvedev en finale de l'US Open face à Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev l-a învins ieri pe Ugo Humbert (locul 36 ATP) în sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Beijing, la capătul a două ore de joc. Tenismenul rus s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-1, obținând astfel calificarea în semifinalele competiției din China.
După succesul în fața lui Humbert, pe Medvedev îl așteaptă duelul cu Alexander Zvere, pe care l-a mai înfruntat de 17 ori până acum, rusul având 10 victorii.
La conferința de presă, sportivul de pe locul 3 ATP a transmis un mesaj "războinic". Medvedev a dezvăluit că are un obiectiv ambițios, propunându-și să câștige toate turneele cu renume pe suprafața sa preferată.
"Știu că cele 20 de titluri ale mele au fost câștigate în orașe diferite. Aș vrea să adaug și mai multe, aș vrea să îmi închei cariera fiind campionul celor mai importante turnee care se joacă pe terenurile de hard", a declarat rusul, citat de TennisWorldUSA.
Citește și:

Medvedev s-a plâns de mingile cu care se joacă la Beijing

Daniil Medvedev a vorbit, la finalul partidei cu Humbert, și despre cât de greu este să joace cu mingile folosite la Beijing. Al doilea favorit al competiției a spus că acestea îi dau senzația că joacă pe zgură, nu pe hard.
"Am câștigat setul trei cu 6-1, pierzând serviciul, nu e normal. Am fost așa tot anul, dar cu aceste mingi nu e ușor de jucat pe terenuri dure. Chiar de la încălzire am văzut că mi-a fost greu să am un pic de control, apoi a început meciul și am văzut că i-a fost și lui la fel de greu ca și mie.
A juca cu aceste mingi este ca și cum ai fi pe zgură, sunt foarte lente. Mi-ar fi fost imposibil să câștig acest meci cu mingi normale, dar sunt fericit că m-am adaptat și am reușit să-mi ridic nivelul în momente decisive", a spus Medvedev.
Rusul s-a mai plâns de calitatea mingilor și în ultimele luni, când a acuzat și accidentări din cauza acestora: "Am avut o senzație groaznică cu mingile la Australian Open.
M-am accidentat la încheietură înainte de a juca cu Korda. Am crezut că e problema mea, dar am vorbit cu alți jucători de tenis și au fost mai multe accidentări la cot, la încheietură și la umăr. Cred că mingile sunt responsabile."
Turneul ATP 500 de la Beijing se desfășoară în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo