Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner e marele campion la Beijing! Italianul a fost magistral în finala cu Daniil Medvedev

Irina Aldea

Actualizat 04/10/2023 la 17:20 GMT+3

Jannik Sinner s-a impus în marea finală a turneului de 500 de puncte de la Beijing, după ce l-a învins pe Daniil Medvedev în minimum de seturi.

Daniil Medvedev & Jannik Sinner, Beijing 2023

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner, al șaptelea jucător al lumii, a cucerit miercuri al treilea titlu din 2023, al nouălea al carierei. Italianul l-a învins pe rusul Daniil Medvedev, al treilea jucător al lumii, cu scorul de 7-6 (2), 7-6 (2), la capătul unui meci care a durat două ore și 3 minute de joc.
Jannik Sinner a fost într-o formă de zile mari la turneul din China și l-a exasperat pe Medvedev cu inspirația uimitoare de care a dat dovadă pe tot parcursul finalei. După șase înfrângeri consecutive ale italianului în fața lui Medvedev (două în finale de turneu ATP), a venit rândul lui Sinner să triumfe în fața rusului.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner e marele campion de la Beijing, după finala cu Medvedev

Pentru Jannik Sinner, aceasta este prima victorie în fața rusului din șapte partide. De asemenea, italianul a cucerit azi al treilea titlu al anului, după cele de la Montpellier și Toronto (ATP 1000), acesta din urmă fiind cel mai important al său până în prezent.
Datorită parcursului încununat cu titlu la Beijing, Jannik Sinner va fi noul număr 4 luni, pe 9 octombrie, ceea ce înceamnă că va fi cel mai bine clasat tenismen din istoria Italiei, la egalitate cu Panatta. Jannik Sinner a trecut la Beijing de Evans, Nishioka, Dimitrov, Alcaraz și Medvedev, cedând pe parcurs două seturi în partidele cu Evans și Dimitrov.
"Daniil, îți mulțumesc că m-ai lăsat să câștig. Ne-am întâlnit des, în finală de două ori, a treia oară a fost cu noroc pentru mine. Mă faci să joc mai bine, așa că îți mulțumesc. Mulțumesc și echipei mele, nu e toată lumea aici, dar le mulțumesc fiecăruia în parte. Felicitări ție și echipei tale, Daniil. Nu mai avem multe turnee anul acesta, dar îți urez succes pentru restul anului. Tuturor celor din tribune le mulțumesc, ați fost grozavi. Pentru mine a fost prima deplasare în China. A fost ceva aparte și sper să ne revedem anul viitor", a transmis Sinner la ceremonia de premiere.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo