Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner scrie istorie pentru Italia, după lecția de tenis predată lui Alcaraz! De 47 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva

Irina Aldea

Actualizat 03/10/2023 la 19:23 GMT+3

Jannik Sinner a obținut a patra victorie în fața lui Carlos Alcaraz din șapte meciuri directe. Italianul i-a predat spaniolului o adevărată lecție de tenis și a scris istorie pentru Italia, urcând în clasamentul LIVE pe locul 4 ATP, cea mai înaltă poziție pe care s-a aflat vreodată un tenismen din Italia, la egalitate cu Adriano Panatta.

Sinner și Alcaraz, punct NEBUN la Beijing, în semifinale! Italianul e pe val în China

Carlos Alcaraz, campion anul acesta la Wimbledon, a fost eliminat în semifinale la turneul de 500 de puncte ATP de la Beijing de către Jannik Sinner. Italianul, favorit numărul 6, s-a calificat în marea finală după ce l-a învins pe spaniol cu scorul de 7-6 (4), 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 57 de minute de joc.
După un prim set de tip roller-coaster care a durat o oră și 13 minute, în care ambii jucători au avut o multitudine de oportunități, italianul a fost jucătorul mai bun în momentele cheie. După cedarea primului set, Alcaraz nu a reușit să-și ridice nivelul, astfel că setul secund a fost la îndemâna lui Sinner.
CITEȘTE ȘI:

Sinner scrie istorie pentru Italia, după lecția de tenis predată lui Alcaraz la Beijing

Datorită victoriei cu Alcaraz, Jannik Sinner a mai scris o pagină de istorie pentru Italia. El a urcat pe locul 4, devenind cel mai bine clasat jucător ATP din istoria tenisului italian, egalându-l pe Adriano Panatta. Acesta din urmă devenea al patrulea jucător al lumii pe 24 august 1976, cu 47 de ani în urmă.
Jannik Sinner, care lucrează cu Darren Cahill, încă nu a reușit să atingă performanța lui Panatta în privința titlurilor de Grand Slam. Dacă Panatta are un titlu major în palmares, la Roland Garros în 1976, Sinner încă nu a reușit să depășească faza semifinalelor, rezultat atins anul acesta la Wimbledon.
Momentan, Sinner e preocupat cu turneul de la Beijing, în a cărui finală îl va întâlni pe Daniil Medvedev. Italianul are 8-3 în finalele disputate până acum: 8-1 cu Pospisil, Travaglia, Hurkacz, McDonald, Monfils, Schwartzman, Alcaraz, Cressy, de Minaur și 0-2 cu Medvedev.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo