Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, atac dur la adresa ATP, după eșecul de la Queen's: "Această nouă regulă e o nebunie"

Nicu Savin

Publicat 20/06/2024 la 20:29 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost învins de Jack Draper în optimile de finală ale turneului ATP 500 de la Queen's, scor 6-7, 3-6. La finalul meciului, ibericul a criticat dur conducerea ATP pentru introducerea unei noi reguli privind timpul dintre puncte și a subliniat că va cere forului care conduce tenisul masculin să nu o mai folosească pentru că a dăunătoare jucătorilor.

Carlos Alcaraz, Queen's 2024

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a suferit astăzi primul eșec pe iarbă după doi ani. În 2023, ibericul a câștigat toate meciurile jucate pe această suprafață, la Queen's și Wimbledon, și părea capabil să repete izbândă. După ce a luat titlul la Roland Garros, al doilea jucător al lumii a ales să se pregătească de Wimbledon tot la Queen's, dar după un succes facil cu Francisco Cerundolu în primul tur, a pierdut în minim de seturi în fața lui Jack Draper (6-7, 3-6), în optimi.
În această săptămână, șefii ATP testează o regulă nouă, menită să reducă durata meciurilor. Până acum, jucătorul aflat la serviciu avea 25 de secunde între puncte pentru a repune mingea în joc, dar cronometrul era pornit de către arbitrul de scaun, după ce anunța scorul și îl trecea și pe tabela de marcaj.

Carlos Alcaraz, deranjat de noua regulă din tenis, după eșecul de la Queen's

La turneele de la Queen's și Halle, ATP a introdus un sistem prin care cronometrul pornește imediat după ce se termină un punct, ceea ce le reduce drastic din timp jucătorilor. La finalul partidei de azi, Alcaraz a fost extrem de critic cu privire la această regulă și a dezvăluit că va cere neintroducerea ei în circuit definitiv.
"Această nouă regulă este o nebunie și este dăunătoare pentru jucători. Dacă termin punctul în fileu, nici nu am timp să merg după mingi. Nu mai vorbesc să merg după prosoape, nu, vorbesc că nu mai este timp nici măcar să merg după mingi. Este o nebunie, este ceva ce nu am văzut niciodată în acest sport", a spus Alcaraz, citat de puntodebreak.com, înainte de a spune că-i va ruga pe șefii tenisului să renunțe la această regulă.
După eșecul de azi, e aproape sigur că Alcaraz va merge la Wimbledon cu numai două meciuri jucate pe iarbă în prealabil. Săptămâna viitoare sunt programate două turnee pe această suprafață, la Eastbourne și Mallorca, dar Alcaraz nu a anunțat nimic în legătură cu participarea la unul dintre ele.
În ceea ce-l privește pe Jack Draper, acesta a obținut azi cel mai important succes al carierei, el nemaiavând în palmares nicio victorie la un jucător clasat între primii doi din lume. Campion la Stuttgart săptămâna trecută, britanicul a ajuns la 7 victorii conscutive pe iarbă și se anunță un jucător de evitat de către favoriți la Wimbledon.
Pentru un loc în semifinalele turneului de la Queen's, Jack Draper se va duela cu americanul Tommy Paul, cap de serie 5, care a trecut în optimi de Alejandro Tabilo (2-0 la seturi). Cei doi jucători s-au mai întâlnit de 4 ori în carieră, ultimele 3 întâlniri având loc chiar în acest an. Britanicul are 3-1 la directe, dar a pierdut cel mai important duel cu Paul, în turul 2 de la Australian Open (1-3 la seturi).

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo