Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, dezamăgire cruntă! Ibericul, învins la Queen's de omul momentului în ATP

Nicu Savin

Publicat 20/06/2024 la 17:41 GMT+3

Carlos Alcaraz a debutat cu o înfrângere în sezonul de iarbă. Campionul de la Roland Garros a fost învins în optimile de finală de la Queen's de Jack Draper, scor 6-7, 3-6. Britanicul, campion la Stuttgart săptămâna trecută, a ajuns la 7 victorii la rând în circuitul ATP și se anunță un jucător de evitat pentru marii favoriți la Wimbledon.

Alcaraz perde al secondo turno contro Draper al Queen's

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a câștigat primul său titlu la Roland Garros în urmă cu câteva săptămâni și a început bine și sezonul de iarbă. În primul tur de la Queen's, ibericul a trecut fără emoții de Francisco Cerundolo, dar astăzi a suferit primul său eșec pe iarbă după aproape doi ani.
În optimile de finală, al doilea jucător al lumii nu a avut replică în fața lui Jack Draper (31 ATP). În primul set cei doi jucători au servit impecabil și s-a ajuns în tie-break fără ca vreunul dintre ei să-și fi procurat măcar o minge de break. Britanicul a început excelent tie-break-ul și s-a desprins la 4-0 și ulterior și-a adjudecat prima manșă cu 7-3. În actul secund secund, un break a fost suficient pentru Draper, care s-a impus cu 7-6 (3), 6-3, după o oră și 40 de minute de joc.
Pentru Carlos Alcaraz, acesta a fost primul eșec pe iarbă după aproape doi ani. Ultimul jucător care l-a învins pe iberic pe cea mai rapidă suprafață din tenis a fost Jannik Sinner, în optimile de finală de la Wimbledon 2022. Anul trecut, Alcaraz a câștigat turneele de la Queen's și Wimbledon.

Carlos Alcaraz, out de la Queen's! Ibericul, prima înfrângere pe iarbă, după doi ani

Cel mai probabil, elevul lui Juan Carlos Ferrero va merge la al 3-lea Grand Slam al anului cu numai două meciuri în picioare pe iarbă. Săptămâna viitoare sunt programate două turnee pe această suprafață, la Eastbourne și Mallorca, dar Alcaraz nu a anunțat nimic în legătură cu participarea la unul dintre ele.
În ceea ce-l privește pe Draper, se poate spune că succesul de azi este cel mai mare al carierei. Britanicul cu potențial uriaș a fost chinuit de accidentări în ultimii doi ani, dar acum a dovedit că dacă e sănătos se poate ridica la un nivel fantastic. Draper a câștigat săptămâna trecută titlul la Stuttgart, iar acum are 7 succese la rând pe iarbă.
Pentru un loc în semifinalele turneului de la Queen's, Jack Draper se va duela cu americanul Tommy Paul, cap de serie 5, care a trecut în optimi de Alejandro Tabilo (2-0 la seturi). Cei doi jucători s-au mai întâlnit de 4 ori în carieră, ultimele 3 întâlniri având loc chiar în acest an. Britanicul are 3-1 la directe, dar a pierdut cel mai important duel cu Paul, în turul 2 de la Australian Open (1-3 la seturi).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo