Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, solicitare specială pentru organizatorii de la Queen's! Ce le-a cerut: "Acum este momentul!"

Irina Aldea

Publicat 19/06/2024 la 14:30 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat în optimile de finală la Queen's și imediat după meci le-a solicitat organizatorilor să-l programeze cât mai devreme posibil joi pentru a putea urmări confruntarea Spania – Italia din runda a doua a grupelor la Campionatul European de Fotbal din Germania.

Carlos Alcaraz, Queen's 2024

Credit imagine: Getty Images

Campion la Roland Garros, Carlos Alcaraz a revenit marți pe teren după o pauză de mai bine de o săptămână. Spaniolul, cel mai tânăr lider mondial din istorie, a făcut un meci solid la revenirea pe iarbă, învingându-l pe Francisco Cerundolo în minimum de seturi, cu scorul de 6-1, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 23 de minute de joc.
Ibericul e campion en-titre la turneul de 500 de puncte ATP de la Queen's. Anul trecut îl învingea în marea finală pe Alex De Minaur în două seturi identice, 6-4, 6-4. După victorie, Alcaraz a mers la conferința de presă, acolo unde a dat asigurări că va cere să joace mai devreme joi pentru a putea urmări meciul Spaniei cu Italia din runda a doua a grupelor la Campionatul European de Fotbal din Germania.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, solicitare specială pentru organizatorii de la Queen's! Ce le-a cerut

"Voi cere acest lucru!", a răspuns spaniolul marți, în cadrul unei conferințe de presă. "EURO este o dată la patru ani, acum este momentul să susținem și să urmărim Spania. Voi cere să joc înainte", a confirmat Alcaraz, care se va confrunta cu Jack Draper, cel mai bine clasat tenismen britanic, pentru un loc în sferturile de finală.
Spaniolul l-a învins în două seturi pe Cerundolo la debutul său pe iarbă în acest sezon, obținând astfel a opta victorie consecutivă, după succesul de la Roland Garros: "Sunt foarte mulțumit de nivelul arătat în acest prim meci. M-am antrenat de două ori singur, nu am avut multe zile pentru a-mi adapta jocul la această suprafață. Cred că a fost un meci bun, multe lucruri de îmbunătățit, dar în general sunt mulțumit de meciul meu", a declarat el.
"Primul set a fost un pic ireal. A făcut multe greșeli, nu am putut să prind ritmul, apoi a început să joace mai bine, raliuri mai lungi, a intrat în meci. Am fost surprins, am încercat să rămân acolo. Mi-am găsit ritmul și l-am obținut în final", a punctat el. Meciul Spania – Italia din runda a doua a fazei grupelor la Campionatul European de Fotbal din Germania este programat joi la ora 22.00, ora României (ora 20, ora Marii Britanii).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo