Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eșecul lui Alcaraz la Queen's schimbă clasamentul ATP și calculele pentru Wimbledon! Djokovic, în avantaj

Irina Aldea

Publicat 21/06/2024 la 18:38 GMT+3

Novak Djokovic va reveni pe locul 2 mondial după ce Jack Draper l-a învins pe Carlos Alcaraz la turneul de 500 de puncte de la Queen's. Prin urmare, dacă va participa la Wimbledon, sârbul va fi cap de serie numărul 2 la Wimbledon.

Carlos Alcaraz, Queen's 2024

Credit imagine: Getty Images

Jack Draper a reușit una dintre cele mai mari victorii din cariera sa de până acum, învingându-l pe campionul en-titre Carlos Alcaraz în optimile de finală de la Queen's. În urma eșecului încasat de spaniol, Novak Djokovic îl va înlocui pe Alcaraz ca număr 2 mondial săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că sârbul va fi și cap de serie numărul 2 la Wimbledon în perioada 1-14 iulie.
Draper, proaspăt câștigător al primului său titlu ATP la Stuttgart săptămâna trecută, și-a deschis campania la Queen's Club împotriva lui Mariano Navone. După ce a obținut o victorie în două seturi în fața argentinianului, el l-a întâlnit pe Alcaraz pentru a treia lor întâlnire în circuit. Cu un bilanț de 0-2 în fața spaniolului, Draper a câștigat primul set în tie-break, cu 7-6(3). Draper a făcut apoi un break în setul al doilea, dar nu a putut închide meciul pe serviciul său la 5*-2, Alcaraz salvând trei mingi de meci.
CITEȘTE ȘI:

Eșecul lui Alcaraz la Queen's schimbă clasamentul ATP și calculele pentru Wimbledon. De ce e Djokovic avantajat

Cu toate acestea, Draper a reacționat puternic, reușind imediat un break și câștigând setul cu 6-3. Cu această înfrângere, Carlos Alcaraz își încheie seria de 13 victorii consecutive pe iarbă. Triplul campion de Grand Slam câștigase anul trecut atât Queen's Club, cât și Wimbledon, rămânând neînvins pe această suprafață timp de trei săptămâni. Lui Alcaraz i s-au scăzut 450 de puncte în urma înfrângerii, astfel că spaniolul se află acum la 230 de puncte în spatele lui Djokovic în clasamentul ATP.
Trebuie remarcat faptul că sârbul încă e incert pentru Wimbledon în acest moment, după ce s-a accidentat la genunchi în timpul Roland Garros la începutul acestei luni. Deși a fost operat și a început deja să se antreneze, nu există nicio confirmare oficială în acest moment în privința prezenței sale pe iarba de la All England Club. Dacă totuși decide să meargă la Wimbledon, acolo unde anul trecut a disputat marea finală în compania lui Alcaraz, Djokovic are garanția că nu-l poate întâlni pe Jannik Sinner mai devreme de finală.
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1-14 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și în aplicația Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo