Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a scris istorie la Queen's! Andy Murray a devenit noul membru din clubul "milenarilor" în circuitul ATP

Andrei Nicolae

Publicat 18/06/2024 la 21:37 GMT+3

Andy Murray participă în această săptămână la turneul de la Queen's, după ce a primit o invitație din partea organizatorilor. Scoțianul a disputat deja prima partidă de la Londra, de pe urma căreia a scris istorie și a intrat într-un club din care mai fac parte doar 18 jucători din istoria circuitului ATP.

Andy Murray, la turneul de la Queen's

Credit imagine: Getty Images

Andy Murray a demonstrat din nou că este un exemplu de longevitate, reușind marți seara să atingă o bornă remarcabilă în circuitul ATP. Scoțianul a primit un wild card pentru a participa la Queen's, iar în urma duelului din primul tur pe care l-a disputat cu australianul Alexei Popyrin, a ajuns la 1.000 de meciuri în carieră în circuitul ATP.
Din acest club mai fac parte doar 18 jucători, doar patru dintre ei fiind și activi (Novak Djokovic, Rafael Nadal, Fernando Verdasco și Richard Gasquet). Dintre cei retrași, toate numele sunt legendare pentru "sportul alb", câteva dintre ele fiind John McEnroe, Ilie Năstase, Roger Federer sau Jimmy Connors.
Astfel, Murray și-a asigurat o companie selectă în urma partidei de la Londra, pe care a și câștigat-o de altfel în trei seturi. Britanicul s-a confruntat cu câteva probleme medicale de-a lungul timpului și chiar și-a anunțat și retragerea în trecut, ca ulterior să revină asupra deciziei sale și să continue pe teren.
Citește și:

Murray, un nou "milenar" în circuitul atp

În ciuda problemelor întâmpinate, Murray a rămas constant și a participat la turnee, deși nu a obținut neapărat cele mai bune rezultate în ultimii ani. În acest sens, scoțianul a dat fără doar și poate dovadă de consecvență și de ambiție de a continua chiar și după momente dificile.
Astfel, se poate considera că realizarea triplului campion de Grand Slam este una meritată. Scoțianul a "sărbătorit" această bornă cu o victorie în primul tur la Queen's, învingându-l pe Popyrin cu 6-3, 3-6, 6-3, după o oră și 52 de minute.
În turul următor, Murray va da peste Jordan Thompson, care l-a eliminat pe favoritul 7, Holger Rune.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo