Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse a dezvăluit cum a învins-o pe Paula Badosa: "Nu m-am gândit că Paula e în Top 5"

Romeo Ene

Publicat 15/02/2022 la 17:20 GMT+2

Gabriela Ruse s-a calificat în turul al doilea al turneului WTA 500 de la Dubai, după victoria surprinzătoare din primul tur contra Paulei Badosa, iar jucătoarea noastră a explicat cum a reușit să învingă numărul 5 WTA.

Gabriela Ruse

Credit imagine: Getty Images

Românca (59 WTA) s-a impus în trei seturi, 6-3, 5-7, 6-4, obținând cea mai importantă victorie a carierei.
În turul următor, Gabriela Ruse o va întâlni pe Simona Halep. Halep s-a impus în primul tur fără probleme în fața americancei Alison Riske, la prima partidă de când a încheiat colaborarea cu Adrian Marcu și Daniel Dobre. Partida va avea loc miercuri, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori.
În setul decisiv, Badosa a făcut un nou break și s-a distanțat la 4-1. Ruse nu s-a dat bătută și și-a recuperat break-ul, egalând la 4. Ruse a avut momente extraordinare, revenind de la 15-40 și făcând break-ul, după 4 game-uri la rând. Pe propriul serviciu Ruse nu a mai repetat scenariul din setul secund și a închis partida, cu 6-4 în decisiv.

Gabriela Ruse: "Trebuie să câștig astfel de partide ca să ajung în Top 10"

Ruse a vorbit despre cea mai importantă victorie din cariera sa, având ambiții foarte mari, de a ajunge în Top 10. Ea a prefațat și duelul cu Simona Halep, care se anunță extrem de interesant în contextul actual: "Mă simt foarte bucuroasă că am reușit să revin de la 1-4 în decisiv. Am știut că pot s-o fac. Sunt pregătită pentru astfel de meciuri și, ca să ajung în Top 10, trebuie să joc și să câștig astfel de partide. Nu prea mai puteam fizic la un moment dat, răceala m-a cam doborât în ultima săptămână. Antibioticul și toate pastilele luate s-au simțit din plin.
Nu m-am gândit nicio secundă la faptul că Paula e în Top 5. Știu că jocul meu e acolo și vreau să fiu din ce în ce mai pregătită pentru a câștiga astfel de meciuri. Am crezut în șansa mea și am luptat până la capăt”, a spus Gabriela Ruse, la emisiunea Liga Digi Sport.
"Simona a fost idolul meu și-mi doresc să o înving într-o bună zi. Îmi doresc să am aceeași dorință de victorie cum am avut în meciul cu Badosa. Cred în șansele mele și simt că aici îmi e locul. Voi da tot ce am mai bun și sper să fac un meci bun. Nu am absolut nicio presiune, Simona m-a învins de multe ori. Merg acolo cu capul sus și vom vedea ce va urma. Mentalul cred că a contat foarte mult. În ultimul timp, am trecut prin multe situații grele. Chiar acum o săptămână am avut o intervenție la mână, nu credeam că pot să-mi revin atât de repede. Echipa mă face să cred că am un mental extrem de puternic și că pot să revin de la orice scor", a spus Ruse, pentru aceeași sursă.
CITEȘTE ȘI:
Aceasta va fi a treia întâlnire dintre cele două românce, după ce s-au mai întâlnit la Transylvania Open și la Melbourne Summer Set. De fiecare dată, Simona Halep s-a impus fără probleme.
Cele două au făcut pereche în ultima perioadă și în proba de dublu, la Indian Wells, Melbourne Summer Set și Australian Open.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo