Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ostapenko, de neoprit la Dubai! După ce a eliminat-o pe Simona Halep, s-a calificat și în finala de dublu

Bianca Dumitru

Publicat 18/02/2022 la 23:06 GMT+2

După ce a eliminat-o pe Simona Halep și s-a calificat în finala turneului de la Dubai, Jelena Ostapenko a obținut și calificarea în finala de dublu, alături de partenera sa Lyudmyla Kichenok.

Jelena Ostapenko și Lyudmyla Kichenok

Credit imagine: Getty Images

Jelena Ostapenko a învins-o vineri după-amiază pe Simona Halep în semifinalele turneului de la Dubai, în trei seturi foarte disputate, scor 6-2, (0) 6-7, 0-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 37 de minute de joc. În marea finală, letona de pe locul 21 WTA se va duela cu Veronika Kudermetova, care a beneficiat de abandonul Marketei Vondrousova.
După meciul cu Simona Halep, Ostapenko a jucat și în semifinalele probei de dublu, alături de partenera sa Lyudmyla Kichenok. Cele două le-au învins în trei seturi pe Lucie Hradecka și Sania Mirza, într-o oră și 12 minute de joc, scor 2-6, 6-2, 10-7, și s-au calificat în ultimul act al competiției.
În finala de dublu, Ostapenko și Kichenok le vor înfrunta pe Veronika Kudermetova și Elise Mertens, care au trecut în semifinale de Yi-Fan Xu și Zhaoxuan Yang, în două seturi, scor 3-6, 5-7.
Așadar, mâine, Ostapenko și Kudermetova se vor înfrunta în ambele finale de la Dubai.
Citește și:

CE A SPUS JELENA OSTAPENKO DUPĂ CE A ÎNVINS-O PE SIMONA HALEP LA DUBAI

După ce a eliminat-o pe Simona Halep de la Dubai, Jelena Ostapenko a vorbit despre ceea ce a ajutat-o să se impună în fața româncei pe care a mai învins-o și în 2017, la Roland Garros.
"Mulțumesc tuturor pentru că ați venit, sunteți minunați. Vocea mea e puțin căzută, știam că va fi un meci greu, ea e o jucătoare foarte puternică. Mă bucur că am reușit să câștig, să păstrez ritmul. Am jucat cu o campioană de Grand Slam în fiecare rundă, dar cred că am avut mentalitatea bună, aici s-a făcut diferența cred. Am luptat până la ultimul punct și mă bucur că am ajuns în finală aici pentru prima dată în carieră", a spus Jelena Ostapenko la interviul de după meci.
Pe parcursul competiției de la Dubai, Jelena Ostapenko (campioană la Roland Garros 2017) a învins patru campioane de Grand Slam: Sofia Kenin (Australian Open 2020), Iga Swiatek (Roland Garros 2020), Petra Kvitova (Wimbledon 2011 și 2014) și Simona Halep (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo