Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev e primul finalist la Dubai! Campionul en-titre, victorie spectaculoasă cu Alexander Zverev

Irina Aldea

Publicat 03/03/2023 la 17:24 GMT+2

Andrey Rublev e primul finalist la turneul de 500 de puncte ATP de la Dubai. Rusul a trecut în minimum de seturi de Alexander Zverev.

Andrey Rublev

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev, campionul en-titre de la Dubai, s-a calificat în ultimul act pentru al doilea an la rând la competiția din Emiratele Arabe Unite, iar sâmbătă va juca cea de-a 18-a finală a carierei. Rusul de pe locul 6 ATP, al doilea favorit al turneului, a trecut în semifinale de Alexander Zverev, revenit după o accidentare cruntă la Roland Garros.
Rublev s-a impus cu scorul de 6-3, 7-6 (9), la capătul unui meci care a durat două ore de joc. Aceasta a fost prima victorie a lui Rublev în fața lui Zverev, în 6 întâlniri directe. În setul secund, Rublev a avut nevoie de 6 mingi de meci până să câștige și a salvat și o minge de set a adversarului. Acum, în ultimul act, Rublev se va duela cu învingătorul meciului Djokovic - Medvedev.
CITEȘTE ȘI:

Andrey Rublev e primul finalist la Dubai, după victoria cu Alexander Zverev

"Nu știu cum am câștigat setul 2, credeam că vom avea decisiv, deja mă pregăteam mental pentru setul 3, dar am salvat acea minge de set. Am returnat bine la 9-9 și am zis să încerc până la urmă să câștig în 2 seturi. Îl cunosc pe Sascha de când aveam 10-11 ani, am fost împreună și la juniori.
Tot timpul m-a bătut în trecut, oricum pierdusem cu el mereu, așa că nu aveam presiune. Am simțit bine mingea la începutul meciului. Setul secund a fost dramatic într-adevăr. Nu am cuvinte, înseamnă enorm să vedem spectatori în tribune să ne încurajeze. Fără fani nu poate exista sportul nostru", a spus Andrey Rublev la interviul de după meci.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo