Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev așteaptă să vadă dacă poate participa la Wimbledon 2023: "Nu știu ce decizie vor lua!"

Irina Aldea

Publicat 03/03/2023 la 15:48 GMT+2

Daniil Medvedev nu a putut participa în 2022 la Wimbledon, dar vrea să joace anul acesta și deși nu știe ce decizie vor lua organizatorii, așteaptă vești bune.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Pentru Daniil Medvedev, va fi un joc de așteptare pentru a vedea dacă i se va permite să participe la Wimbledon în această vară, după ce anul trecut a fost nevoit să rateze Grand Slam-ul pe iarbă din cauza interdicției impuse jucătorilor ruși și bieloruși. El a recunoscut că "vrea să joace pe iarbă la Wimbledon", dar că "nu știe care va fi decizia lor".
"Vreau să joc pe iarbă, vreau să joc la Wimbledon", a transmis Medvedev pentru Eurosport în perspectiva verii și a revenirii la cel de-al treilea Grand Slam al anului, pe care a fost nevoit să îl rateze sezonul trecut. La fel ca toți jucătorii ruși și bieloruși, Medvedev nu a putut participa anul trecut la Wimbledon din cauza interdicției de participare la acest turneu, dar și-a valorificat la maximum oportunitățile pe iarbă la alte evenimente din afara Marii Britanii, ajungând în finale la 's-Hertogenbosch și Halle.
CITEȘTE ȘI:

Daniil Medvedev așteaptă să vadă dacă poate participa la Wimbledon 2023

Singurul său titlu de pe terenuri non-hard a fost obținut pe iarbă la Mallorca în 2021 și el consideră că este o suprafață pe care se poate descurca bine dacă i se oferă șansa de a participa la Wimbledon în acest an: "Îmi place iarba, dar este o suprafață foarte dificilă, este puțin mai dificilă decât terenurile dure, și de aceea cred că Novak este uimitor câștigând atât de multe turnee pe iarbă", a declarat pentru Eurosport, după victoria sa cu 6-3, 6-2 în sferturile de finală cu Borna Coric la Dubai.
"Pentru că poți să dai într-adevăr doar peste un tip care va servi bine și trebuie să câștigi tie-break-urile. Novak a reușit să câștige de atâtea ori cu 6-4, 6-4, 6-4, 6-4, de fapt nu știu cum reușește. Așa că acolo iarba este un pic mai dificilă pentru mine. De exemplu am pierdut în fața lui [Tim] Van Rijthoven în finala de la s-Hertogenbosch de anul trecut, iar înainte de finală mă simțeam foarte bine, jucam foarte bine, iar el avea o zi bună, îmi servea 'bombe'.
Este mai puțin probabil să se întâmple acest lucru pe terenuri dure. Dar vreau să joc pe iarbă, vreau să joc la Wimbledon. Nu știu care va fi decizia lor. O voi aștepta și sper să pot juca la Wimbledon anul acesta și să arăt niște rezultate bune. Nu puteam schimba decizia de la Wimbledon. Trebuie să urmez regulile.
Cu siguranță am vrut să joc la Wimbledon, am vrut să mă descurc bine acolo. Întotdeauna îmi doresc să particip la cele mai mari turnee și încerc să joc bine. Poți să rămâi în cercul ăsta de 'oh, Doamne, nu am putut să fiu acolo'. Ceea ce contează este să joci tenis. Îmi place foarte mult ceea ce fac. Dar, din nou, este vorba despre respectarea regulilor. Regula la un moment dat a fost foarte clară că trebuie să jucăm sub un steag neutru. Eu sunt același Daniil Medvedev. Încă vreau să câștig titluri mari, să câștig meciuri mari sau meciuri mici. Asta nu se schimbă", a mai spus Medvedev pentru Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo