Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, a 3-a bornă istorică într-o săptămână! Reușita fabuloasă a sârbului, un record în Era Open

Irina Aldea

Publicat 03/03/2023 la 12:37 GMT+2

Novak Djokovic continuă să aibă un parcurs excelent în 2023, motiv pentru care doboară record după record și setează noi borne în tenisul mondial masculin și nu numai.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic continuă să aibă un parcurs memorabil în sezonul 2023. După ce a deschis săptămâna ca fiind primul jucător - bărbat sau femeie - care a ocupat locul 1 mondial timp de 378 de săptămâni, Djokovic a doborât marți recordul pentru cel mai bun procentaj de victorii în tenisul mondial masculin, depășindu-l pe Rafael Nadal. Joi, sârbul a atins un alt record.
Super-campionul din Belgrad l-a învins pe Hubert Hurkacz, câștigătorul de la Marsilia, în sferturile de finală ale Dubai Tennis Championships, pentru a-și extinde startul perfect al sezonului la 15-0, după ce a câștigat titlurile de la Adelaide 1 și Australian Open la începutul sezonului. Astfel, a devenit primul jucător masculin din Era Open cu 10 serii a câte cel puțin 20 de victorii, cea mai lungă dintre ele fiind de 41 la începutul sezonului 2011.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic a bifat joi ai treilea record din această săptămână

Djokovic încheiase sezonul 2022 cu un al șaselea titlu, un record, la Turneul Campionilor, câștigând cinci meciuri consecutive la Torino. El este acum la două victorii distanță de un al treilea titlu în 2023 și al șaselea la Dubai. Anterior, la Australian Open, jucătorul de 35 de ani a cedat un singur set în drumul spre al zecelea titlu, un record, pentru a-l egala Rafael Nadal (22) în fruntea clasamentului all-time al titlurilor de Grand Slam la simplu masculin.
Numărul 1 mondial va juca vineri (3 martie) împotriva lui Daniil Medvedev, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport. Rusul e în mare formă și vom avea fără doar și poate o semifinală de excepție, pentru un loc în ultimul act. La fel ca Novak Djokovic, Daniil Medvedev a fost și el pe val în ultima vreme. După ce a câștigat titlurile la Rotterdam și Doha, fostul număr 1 mondial l-a învins pe Borna Coric în sferturile de finală de la Dubai pentru a 12-a sa victorie consecutivă.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo