Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Isner și Karlovic au un urmaș în ATP! Servește constant cu peste 200 km/h și l-a exasperat pe Goffin

Nicu Savin

Publicat 19/10/2023 la 14:17 GMT+3

Giovanni Mpetshi Perricard s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale unui turneu ATP, după ce l-a învins pe David Goffin la Antwerp, scor 7-5, 6-3. Francezul de doar 20 de ani ar putea deveni urmașul de drept al lui John Isner sau Ivo Karlovic în circuitul ATP, deoarece are un serviciu năpraznic, lucru evidențiat de Goffin.

Giovanni Mpetshi Perricard

Credit imagine: Getty Images

Giovanni Mpetshi Perricard (226 ATP) este un nume care nu spune prea multe iubitorilor tenisului, asta pentru că a jucat foarte puțin la nivel ATP. Francezul de doar 20 de ani a obținut performanța carierei la turneul de la Antwerp, unde a pornit din calificări și apoi i-a învins în primele două tururi pe Roberto Carballes Baena și David Goffin, calificându-se pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale unei competiții de sub egida ATP.
În meciul de ieri cu David Goffin, câștigător a 6 turnee ATP și fost număr 7 mondial, Perricard a pierdut doar 9 puncte pe propriul serviciu, ceea ce l-a determinat pe belgian să-l compare cu celebri Ivo Karlovic sau John Isner, jucători care au fost mulți ani în elita tenisului masculin, bazându-se aproape exclusiv pe serviciu.
"Da, Mpetshi Perricard este în aceeași categorie cu Karlovic sau Isner. Aceștia sunt jucătorii cu care nu prea îți place să îi înfrunți. Joacă bine, servește extrem de puternic", a spus Goffin, după ce nu a găsit nicio soluție de a contracara serviciul francezului.

Giovanni Mpetshi Perricard, urmașul lui Isner și Karlovic în tenisul masculin

Perricard măsoară 2,03 metri, ceea ce explică de ce serviciul este principala sa armă. În meciul cu Goffin, acesta a servit 11 ași și a câștigat peste 80% din punctele în care a pus prima minge în teren. Sportivul de doar 20 de ani poate servi constant cu peste 200 de km/h și între primul și al doilea serviciu nu există mari diferențe de viteză.
Bazându-se pe aceste calități excepționale, Perricard poate deveni în scurt timp un jucător de top, mai ales dacă va progresa și la celelalte capitole. Turneul de la Antwerp este abia al doilea turneu ATP la care francezul apare pe tabloul principal, după cel de la 's-Hertogenbosch, unde a fost învins în primul tur de Jordan Thompson.
Perricard evoluează cu precădere în circuitul Challenger, unde a câștigat un titlu în acest an, la Leon (Mexic). Francezul mai are un trofeu ITF în palmares, câștigat în 2021, la Uriage (Franța). Parcursul bun de la Antwerp îi va aduce urcarea în premieră în top 200 ATP (momentan e pe locul 194 în ierarhia LIVE).
Pentru un loc în careul de ași al turneului de la Antwerp, Giovanni Mpetshi Perricard se va duela cu Alexander Bublik, un alt jucător cu un serviciu foarte bun, dar care comite și multe duble greșeli, fiind pe locul doi în acest top în 2023.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo