Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, la victoria 1100 a carierei în ziua în care a împlinit 37 de ani! Sârbul, calificare în sferturi la Geneva

Maria Olteanu

Actualizat 22/05/2024 la 22:17 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în această seară în sferturile de finală ale turneului de 250 de puncte ATP de la Geneva, chiar în ziua în care a împlinit 37 de ani, după un succes scurt, scor 6-3, 6-3, în fața neamțului Yannick Hanfmann.

Novak Djokovic en el ATP de Ginebra 2024

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a avut un început de an complicat, în care nu a reușit să mai câștige la Australian Open sau să participe la toate competițiile importante din circuit.
Spre surprinderea tuturor, Novak Djokovic a ales să accepte un wildcard din partea organizatorilor de la Geneva Open, turneu care are loc în această săptămână, cu 7 zile înainte de debutul Roland Garros 2024.
Sârbul a intrat direct în faza optimilor de finală la turneul de 250 de puncte de la Geneva, iar adversarul său a fost neamțul Yannick Hanfmann, locul 85 ATP.
Începutul primului set s-a menținut sub semnul echilibrului, iar Djokovic a fost cel care a trecut în față la jumătatea manșei, făcând break-ul și distanțându-se la 4-2 și mai apoi la 5-2.
Sârbul a irosit ulterior o minge de meci, dar și adversarul său nu le-a fructificat pe cele de break, iar până la urmă setul 1 s-a terminat în favoarea liderului mondial, care a câștigat cu 6-3, după 31 de minute de joc.

Novak Djokovic este în sferturi la Geneva

Sârbul nu a mai început la fel de bine setul secund și i-a permis adversarului să intre în joc.
Hanfmann a condus cu 3-0, dar de acolo totul s-a năruit pentru neamț. Djokovic a revenit puternic din spate și a câștigat tot până la final, punând punct și celui de-al doilea set, 6-3, după încă 41 de minute de joc.
Djokovic, fix în ziua în care a împlinit 37 de ani, începe cu dreptul săptămâna premergătoare celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, iar în faza sferturilor de finală se va duela cu învingătorul partidei Denis Shapovalov (123 ATP) - Tallon Griekspoor (27 ATP).
Dacă sârbul ajunge cel puțin în semifinale la Geneva, atunci acestuia i-ar fi suficientă și o semifinală la Roland Garros pentru a fi sigur de rămânerea pe locul 1 ATP. Chiar și așa, calculele s-ar schimba, în funcție de decizia lui Sinner cu privire la participarea la Roland Garros.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo