Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka a găsit explicația! De ce a cedat în mod clar la Roma în fața Sofiei Kenin, locul 134 WTA

Irina Aldea

Publicat 12/05/2023 la 14:10 GMT+3

Sofia Kenin a produs joi la turneul de la Roma marea surpriză pe tabloul feminin. Americanca s-a impus în două seturi în fața favoritei numărul 2, Aryna Sabalenka, jucătoarea care se impusese la turneul de la Madrid în fața liderului Iga Swiatek.

Aryna Sabalenka, WTA Roma 2023

Credit imagine: Getty Images

A doua jucătoare a lumii, Aryna Sabalenka, a fost complet surprinsă joi, 11 mai, de Sofia Kenin, în turul al doilea al turneului de 1000 de puncte de la Roma. După meci, bielorusa a sugerat că a fost lipsită de energie și că are nevoie să își reîncarce bateriile pentru a reveni în forță în circuit.
Într-o confruntare între campioane la Australian Open, Kenin, numărul 134 mondial, a învins-o pe Sabalenka cu 7-6(4), 6-2 într-o oră și 38 de minute de joc. Aceasta a fost prima victorie a americancei în fața unei jucătoare de Top 10 de când a învins-o pe Ashleigh Barty în semifinalele turneului major de la Melbourne din 2020, unde a cucerit marele trofeu.
CITEȘTE ȘI:

Aryna Sabalenka a explicat de ce a cedat în fața Sofiei Kenin la Roma

Sabalenka a avut un sezon excelent în 2023 până acum, cu excepția acestei înfrângeri de la Roma - prima ei eliminare în meciul de deschidere. Ea a învins-o pe Iga Swiatek, numărul 1 mondial, în finala turneului Masters de la Madrid, chiar săptămâna trecută, unde Kenin a fost eliminată în primul tur de Maryna Zanevska.
Numărul 2 mondial, care are un bilanț de 29-5 în acest an, a intrat pe rețelele de socializare pentru a recunoaște că nu a mai avut energie și a promis că va reveni mai puternică: "Epuizată. Cu siguranță am nevoie să-mi reîncarc bateriile", a scris Sabalenka pe Twitter la câteva ore de la înfrângerea suferită la Foro Italico.
Sabalenka a început sezonul 2023 cu două titluri consecutive la Adelaide International 1 și la Australian Open. Seria ei de 13 victorii consecutive a fost întreruptă la Dubai Tennis Championships de Barbora Krejcikova.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo