Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, debut uimitor la Roma! Liderul din WTA s-a impus cu 12-0 în fața Anastasiei Pavlyuchenkova

Irina Aldea

Publicat 12/05/2023 la 15:41 GMT+3

Iga Swiatek, campioana en-titre de la Roma, s-a calificat în turul al treilea la Foro Italico, după ce a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova în mod categoric, impunându-se cu un dublu 6-0.

Iga Swiatek, WTA Roma 2023

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek, liderul mondial din WTA, a debutat cu o victorie zdrobitoare la Roma, acolo unde e campioană en-titre. Cea mai bună jucătoare din lume a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova administrându-i acestea un dublu 6-0, în doar 68 de minute de joc.
Aceasta este cea de-a 12-a victorie consecutivă a polonezei la turneul de la Foro Italico, ea câștigând titlul la ultimele două ediții ale turneului de 1000 de puncte din capitala Italiei. Acesta este al treilea meci al carierei pe care-l câștigă cu dublu 6-0, al doilea la Roma. Doar o altă jucătoare are multiple scoruri de 6-0, 6-0 la acest eveniment în întreaga Eră Open - Chris Evert (x2).
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek, victorie zdrobitoare la Roma, în turul secund

În plus, acesta a fost al șaselea "covrig" în ultimele 7 meciuri din acest turneu. De la începutul anului 2022, Iga Swiatek a servit 31 de "covrigi" (22 în 2022 și 9 în 2023, 2 doar azi). Iga Swiatek este a șasea jucătoare din Era Open care câștigă peste 12 meciuri consecutive la Roma, după Chris Evert, Conchita Martinez, Gabriela Sabatini, Maria Sharapova și Serena Williams.
Pentru Iga Swiatek urmează duelul cu învingătoarea meciului dintre Tsurenko și Pera. Liderul din WTA vine după finala disputată la Madrid, acolo unde a cedat în fața celei mai bune a doua jucătoare a lumii, Aryna Sabalenka, în trei seturi.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo