Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, faza zilei la Roma! Ce a făcut poloneza când i-a sunat telefonul în timpul meciului cu Rybakina

Nicu Savin

Actualizat 18/05/2023 la 09:30 GMT+3

Iga Swiatek a fost nevoită să se retragă din partida cu Elena Rybakina, din sferturile de finală de la Roma. În startul jocului, poloneza a fost protagonista unui moment uluitor. Chiar în primul game, acesteia i-a sunat telefonul. Iga s-a simțit rușinată de moment și s-a dus glonț la banca sa, iar după ce a găsit telefonul l-a trimis oamenilor din loja sa.

Świątek zadzwonił telefon podczas meczu z Rybakiną

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek s-a oprit în sferturile de finală de la Roma, fiind nevoită să abandoneze în duelul cu Elena Rybakina, la scorul de 1-1 la seturi și 2-2 în decisiv. Conform primelor zvonuri din presa internațională, liderul mondial a suferit o accidentare la coapsă, ceea ce este foarte îngrijorător, întrucât mai sunt doar 10 zile până la startul Grand Slam-ului de la Roland Garros.
Pe lângă evenimentul nefericit pentru Swiatek, partida a oferit și un moment hilar, având-o tot pe poloneză în prim plan. În chiar primul game al meciului, al scorul de 40-40, Iga se pregătea de retur, dar dintr-o dată s-a auzit un telefon sunând.
Poloneza și-a dat seama repede că este chiar telefonul ei și a alergat repede la banca sa. Oarecum panicată și rușinată, Iga a pierdut ceva timp până când a găsit telefonul în geantă. Prima dată s-a uitat pe ecran, iar apoi a rugat pe cineva din tribună să ducă telefonul oamenilor don loja sa.
Evident, cineva a vrut să-i facă o farsă Igăi. Cine are numărul ei de telefon ar fi trebuit să știe că este în timpul unei partide atât de importante.

Iga Swiatek, al 3-lea eșec la rând în fața Elenei Rybakina

Iga Swiatek tinde să dezvolte un adevărat complex în fața Elenei Rybakina, fie pentru că o prinde pe kazahă într-o formă de vis, cum s-a întâmplat la Australian Open sau la Indian Wells, fie pentru că fizicul nu-i permite să joace la cel mai înalt nivel, așa cum s-a întâmplat în duelul de la Foro Italico.
Ploneza a început perfect partida și a câștigat primul set cu 6-2. Swiatek a condus cu 4-2 și în setul secund și se părea că vom avea un meci scurt, dar de acolo ceva s-a rupt în jocul său. Rybakina a câștigat manșa secundă la tie-break și la scorul de 2-2 în decisiv poloneza a decis să se retragă, nedorind să riște o accidentare gravă, care să-o pericliteze prezența la Roland Garros.
Rybakina a avut un discurs sincer la finalul partidei, spunând că a simțit în jocul Igăi că ceva e în neregulă cu aceasta.
"Am văzut că s-a întâmplat ceva în tiebreak, aproape la ultimul punct, dar nu știam cât de grav este. Am văzut că în primele două game-uri din decisiv a început foarte agresivă, așa că am înțeles că nu se poate mișca atât de mult. Dar totuși făcea puncte bune și știam că trebuie să rămân concentrată. Știu că dacă ceva te doare încerci să joci la limită și de multe ori funcționează. Așa că, probabil, ea a făcut același lucru, dar după, cred că a fost prea mult și de aceea s-a retras", a spus Rybakina pentru site-ul oficial al WTA.
Pentru un loc în semifinale, Elena Rybakina se va duela cu Jelena Ostapenko, cea care a trecut în sferturi de Paula Badosa, scor 6-2, 4-6, 6-3. Cele două s-au mai întâlnit de 3 ori până acum în circuit, iar letona are 2-1 la directe. Ultima confruntare a avut loc chiar în acest an, în sferturile de la Australian Open, iar Rybakina a câștigat atunci în două seturi. Meciul de la Foro Italico va fi primul pe zgură între cele două sportive.
Chiar dacă s-a oprit în sferturi la Roma, Iga Swiatek va fi cu siguranță mare favorită la Roland Garros, dacă va fi la 100% din punct de vedere fizic. Poloneza are suficiente meciuri în picioare pe zgură, înainte de Roma ea câștigând trofeul la Stuttgart și ajungând până în finală la Madrid, unde a pierdut în fața Arynei Sabalenka.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo