Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek s-a retras din sfertul cu Rybakina de la Roma! Îngrijorare înainte de Roland Garros

Nicu Savin

Actualizat 18/05/2023 la 08:21 GMT+3

Iga Swiatek s-a oprit în sferturile de finală de la Roma. Poloneza s-a retras din duelul cu Elena Rybakina a scorul de 2-2 în setul decisiv. Liderul mondial a acuzat probleme la coapsa piciorului drept și probabil a preferat să nu riște o accidentare mai gravă, care să o împierdice să-și apere titlul la Roland Garros.

Iga Swiatek blessée à la cuisse droite en quarts de finale du tournoi de Rome, contre Elena Rybakina, le 18 mai 2023

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek tinde să dezvolte un adevărat complex în fața Elenei Rybakina, fie pentru că o prinde pe kazahă într-o formă de vis, cum s-a întâmplat la Australian Open sau la Indian Wells, fie pentru că fizicul nu-i permite să joace la cel mai înalt nivel. Cele două sportive s-au întâlnit în sferturile de finală de la Roma, iar poloneza pornea ca favorită deoarece s-a jucat pe zgură, o suprafață pe care Rybakina nu se simte chiar în largul său.
Liderul mondial a început în forță și a câștigat primul set cu 6-2. Swiatek a condus cu 4-2 și în setul secund și se părea că vom avea un meci scurt, dar de acolo ceva s-a rupt în jocul său. Rybakina a câștigat manșa secundă la tie-break și la scorul de 2-2 în decisiv poloneza a decis să se retragă.

Iga Swiatek s-a retras accidentată din duelul cu Rybakina de la Roma

Aceasta a acuzat o accidentare și conform primelor zvonuri apărute în presa de specialitate este vorba despre o leziune la coapsa dreaptă. Cu mai puțin de două săptămâni înainte de Roland Garros, Swiatek nu și-a asumat niciun risc. Totuși, această accidentare ar putea cântări enorm în vederea Grand Slam-ului parizian, unde Iga are de apărat tilul cucerit anul trecut.
Rybakina a dezvăluit la finalul partidei că a simțit ceva schimbat în jocul adversarei încă din tie-break-ul setului secund.
"Am văzut că s-a întâmplat ceva în tiebreak, aproape la ultimul punct, dar nu știam cât de grav este. Am văzut că în primele două game-uri din decisiv a început foarte agresivă, așa că am înțeles că nu se poate mișca atât de mult. Dar totuși făcea puncte bune și știam că trebuie să rămân concentrată. Știu că dacă ceva te doare încerci să joci la limită și de multe ori funcționează. Așa că, probabil, ea a făcut același lucru, dar după, cred că a fost prea mult și de aceea s-a retras", a spus Rybakina pentru site-ul oficial al WTA.
Pentru un loc în semifinale, Elena Rybakina se va duela cu Jelena Ostapenko, cea care a trecut în sferturi de Paula Badosa, scor 6-2, 4-6, 6-3. Cele două s-au mai întâlnit de 3 ori până acum în circuit, iar letona are 2-1 la directe. Ultima confruntare a avut loc chiar în acest an, în sferturile de la Australian Open, iar Rybakina a câștigat atunci în două seturi. Meciul de la Foro Italico va fi primul pe zgură între cele două sportive.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo