Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jelena Ostapenko, protagonista celui mai ciudat meci de la Roma! Evoluție uluitoare a scorului la partida cu Krejcikova

Irina Aldea

Actualizat 14/05/2023 la 21:01 GMT+3

Jelena Ostapenko a disputat duminică seară unul dintre cele mai ciudate partide din WTA, și de departe cel mai antrenant de la Roma. Începutul meciului cu Barbora Krejcikova a fost imprevizibil, iar deznodământul a fost de-a dreptul incredibil.

Jelena Ostapenko, WTA Roma 2023

Credit imagine: Getty Images

Jelena Ostapenko a fost condusă de Barbora Krejcikova cu 5-1 în meciul din turul al treilea la turneul de 1000 de puncte de la Roma, dar a întors meciul și a câștigat 11 din ultimele 12 game-uri ale partidei. Letona a produs astfel o revenire memorabilă, iar evoluția scorului e de-a dreptul uluitoare.
După ce scorul a ajuns la 5-1 în primul set în favoarea cehoaicei, Jelena Ostapenko și-a ridicat nivelul enorm și a reușit să acceseze rapid cea mai bună formă de joc a sa, iar în cele din urmă s-a impus cu scorul de 7-6 (2), 6-0 în fața Barborei Krejcikova, cap de serie numărul 10, pentru a ajunge în optimi de finală la Internazionali BNL d'Italia. Meciul a durat o oră și 17 minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Jelena Ostapenko, protagonista celui mai ciudat meci de la Roma, cu Barbora Krejcikova

În meciul de tip roller-coaster câștigat de favorita numărul 20 s-au înregistrat cifre cheie, colectate și prezentate de WTA:
  • 16 - De la 1-1, 30-0 în primul set, Ostapenko a pierdut 16 puncte consecutive într-o serie de greșeli neforțate pentru a fi condusă cu 5-1.
  • 5 - De la 5-1, Ostapenko a declanșat o ploaie de lovituri câștigătoare și a luat cinci game-uri consecutive pentru a conduce cu 6-5. În acest timp, ea a câștigat 20 din 27 de puncte.
  • 27 - De la 6-6 în primul set, Ostapenko a câștigat 28 din următoarele 33 de puncte pentru a conduce cu 5-0 în setul secund. Ea a cedat doar două puncte în tiebreak, pe care l-a închis cu unul dintre cei patru ași ai săi din meci, iar apoi a pierdut doar trei puncte în primele cinci game-uri din setul secund.
  • 21 - Ostapenko a terminat meciul cu 21 de lovituri câștigătoare și 18 erori neforțate. Forma Barborei Krejcikova a scăzut rapid în setul al doilea, iar cehoaica a încheiat cu nouă lovituri câștigătoare și 23 de erori neforțate.
  • 4 - Rezultatul îi asigură Jelenei Ostapenko prezența în optimi la Roma pentru a patra oară. Ea a fost sfertfinalistă în 2018 și 2021, iar în 2017 a ajuns în turul al treilea.
  • 4-2 - Ostapenko are acum un avantaj general de 4-2 în confruntările directe cu Krejcikova, ambele foste câștigătoare la Roland Garros. Aceasta a fost a doua lor întâlnire pe zgură; Ostapenko a câștigat și cealaltă partidă cu 6-1, 6-4 în 2015, în calificările de la Praga.
  • 4-2 - Ostapenko are, de asemenea, un avantaj general de 4-2 în confruntările directe cu următoarea sa adversară, Daria Kasatkina, cap de serie nr. 8. Ele sunt la egalitate, cu câte o victorie pe zgură. Ostapenko a câștigat singurul lor meci anterior pe zgură roșie, cu 6-3, 6-1, în primul tur al turneului ITF W100 de la Trnava din 2015.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo