Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kalinina - Rybakina, marea finală feminină de la Roma! Ostapenko, învinsă dramatic în semifinale la Foro Italico

Irina Aldea

Publicat 20/05/2023 la 00:24 GMT+3

Elena Rybakina e a doua finalistă la turneul WTA 1000 de la Roma. Kazaha a trecut în penultimul act de Jelena Ostapenko, revenind superb în setul al doilea.

Rybakina - Ostapenko, WTA Roma

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina (6 WTA), a șaptea favorită de la Roma, s-a calificat în finala turneului WTA 1000 de la Foro Italico, după ce a trecut de a 20-a favorită, Jelena Ostapenko, cu scorul de 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 41 de meci și care a fost întrerupt de ploaie în două rânduri.
Campioana en-titre de la Wimbledon a fost clar jucătoarea mai bună în manșa inaugurală, pe care a câștigat-o fără mari emoții. Totuși, Ostapenko a pornit ca din tun în setul secund și a avut 3-0 și 4-1. Letona a preluat controlul, dar ploaia a intervenit în favoarea sportivei din Kazahstan.
CITEȘTE ȘI:

Kalinina - Rybakina, marea finală de la Roma! Kazaha, mare favorită să câștige titlul

După reluarea partidei, Rybakina a reintrat excelent în meci, reușind să câștige patru gameuri consecutive și să se califice în marea finală, eliminând-o pe campioana din 2017 de la Roland Garros în penultimul act. Rybakina a trecut la Roma în drumul ei spre finală de Paolini, Kalinskaya, Vondrousova, Swiatek și Ostapenko, beneficiind de două retrageri: la Kalinskaya și Swiatek, accidentată.
În marea finală feminină de la Foro Italico, Elena Rybakina o va întâlni pe ucraineana Anhelina Kalininia (47 WTA), care s-a calificat surprinzător după ce a trecut de rusoaica Veronika Kudermetova, scor 7-5, 5-7, 6-2. În drumul ei spre finală, Kalinina a trecut de Blinkova, Kenin, Keys, Haddad Maia și Kudermetova.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo