Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kudermetova, gest incalificabil la Roma! Rusoaica s-a luat de vârsta unui arbitru: "Uită-te la el!"

Nicu Savin

Actualizat 17/05/2023 la 12:28 GMT+3

Veronika Kudermetova s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Roma, după ce a trecut în 3 seturi de Qinwen Zheng. În setul 3, rusoaica a fost protagonista unui moment care nu-i face deloc cinste. Aceasta a contestat o decizie a arbitrului de linie și i-a spus arbitrului de scaun că nu poate avea încredere în el deoarece este prea bătrân.

Veronika Kudermetova, Mutua Madrid Open

Credit imagine: Getty Images

Veronika Kudermetova face un turneu mare la Roma, acolo unde a acces în careul de ași după ce a învins-o în sferturi pe Qinwen Zheng, scor 3-6, 6-3, 6-4. Este a doua semifinală consecutivă pentru rusoiacă la un turneu de WTA 1000, după ce și la Madrid a atins această fază a competiției (a pierdut în două seturi la Iga Swiatek).
În partida cu Zheng, Kudermetova a oferit un moment rar. În setul decisiv, la 3-0 pentru ea, rusoaica a contestat o decizie venită de la linie. Arbitrul de scaun a coborât pe teren pentru a verifica urma și i-a transmis sportivei că merge pe mâna colegului său de la linie.

Kudermetova a dat vina pe vârsta arbitrului pentru o decizie din meciul cu Zheng, de la Roma

Kudermetova nu a fost de acord și, pe un ton ironic, i-a sugerat arbitrului de scaun că nu poate avea încredere în arbitrul de la linie, având în vedere vârsta acestuia.
"Asta e greșeala ta, da? Cine va avea grijă de asta? Adică, dacă eu greșesc, îmi dai amendă sau ceva de genul asta... E o glumă. El este foarte bătrân. Uită-te la el!Cine va plăti pentru acea greșeală?", a spus Kudermetova în dialogul cu arbitrul de scaun, citată de tennisuptodate.com.
Deși decizia inițială a fost păstrată, Kudermetova a reușit să treacă peste acel moment și să-și adjudece victoria. Pentru un loc în marea finală, rusoaica se va duela cu Anhelina Kalinina. Ucraineanca a câștigat în sferturi cel mai lung meci al sezonului, contra braziliencei Beatrice Haddad Maia, scor 6-7 (2), 7-6 (6), 6-3 (3 ore și 50 de minute).
Dacă va trece de Kalinina, aflată în premieră în semifinalele unui turneu atât de important, Kudermetova va juca prima sa finală de turneul WTA 1000. A 12-a jucătoare a lumii are un singur trofeu în palmares, la Charleston, în 2021. Rusoaica mai are și 4 finale pierdute, la Abu Dhabi (2021), respectiv Melbourne, Dubai și Istanbul (2022).
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo