Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, debut cu victorie la Roma, după o revenire superbă cu Volynets! 4 românce, în turul 2 la Foro Italico

Nicu Savin

Actualizat 10/05/2023 la 21:35 GMT+3

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi al turneului WTA 1000 de la Roma, după ce a învins-o în 2 seturi pe americanca Katie Volynets, scro 2-6, 6-3, 6-4. Așadar, toate cele 4 românce de pe tabloul principal de la Foro Italico vor juca în runda secundă, alături de Cîrstea acolo mai fiind prezente Ana Bogdan, Gabriela Ruse și Irina Begu.

Sorana Cîrstea și-a adjudecat victoria în primul tur de la US Open cu un break! Punctul final

A fost o zi mare pentru tenisul românesc, toate cele 3 jucătoare care au intrat în concurs la turneul WTA 1000 de la Roma avansând în runda secundă. După ce Ana Bogdan a trecut de Naomi Hibino, scor 7-5, 6-0, iar Gabriela Ruse a spulberat-o pe Linda Fruhvirtova, scor 6-1, 6-0, Sorana Cîrstea s-a calificat și ea în turul doi, la capătul unui meci greu cu Katie Volynets.
Americanca de pe locul 102 WTA a câștigat primul set cu 6-2, dar Sorana și-a ridicat nivelul de joc în manșa secundă, pe care și-a adjudecat-o cu 6-3.

Sorana Cîrstea - Jelena Ostapenko, în turul doi de la Roma

În decisiv, Volynets s-a desprins la 2-0, dar sportiva din Târgoviște nu s-a panicat și a recuperat repede break-ul. La 3-3, Sori a făcunt un game perfect la retur și a reușit un nou break. La pauza de scaun care a urmat, americanca a cerut intervenția medicului, dar Sorana nu și-a ieșit din ritm și a continuat să joace foarte bine pentru a face 5-3. Volynets și-a făcut apoi serviciul, dar Sorana a închis meciul cu un game impecabil, scor final 2-6, 6-3, 6-4, după două ore și 25 de minute de joc.
Pentru un loc în turul 3, Sorana Cîrstea va juca împotriva Jelenei Ostapenko, cea care a avut un prim tur liber, fiind cap de serie. Cele două jucătoare s-au mai duelat de două ori în circuit, letona impunându-se de fiecare dată în minim de seturi. Ambele întâlniri au avut loc în 2017, la US Open și Beijing, iar toate cele 4 seturi s-au terminat cu același scor, 6-4 pentru Ostapenko.
România are 4 reprezentante în turul doi al turneului de la Foro Italico. Pe lângă cele 3 jucătoare care au câștigat azi, Irina Begu este și ea în această fază a competiției. Cap de serie 31, Irina a avut un prim tur liber și va debuta pe zgura din capitala Italiei împotriva chinezoaicei Xiyu Wang.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma va avea loc în perioada 10 – 21 mai 2023 și va fi transmis în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo