Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză mare în prima semifinală de la Roma! Ucraineanca Kalinina, victorie în fața rusoaicei Kudermetova

Irina Aldea

Actualizat 19/05/2023 la 20:29 GMT+3

Anhelina Kalinina a provocat o nouă surpriză la turneul de 1000 de puncte de la Roma. Ucraineanca în vârstă de 26 de ani a învins-o pe Veronika Kudermetova și s-a calificat în marea finală de la Foro Italico.

Anhelina Kalinina, WTA Roma 2023

Credit imagine: Getty Images

Anhelina Kalinina are o călătorie admirabilă în circuitul feminin de tenis. După ce a câștigat cel mai lung meci al sezonului în sferturile de finală, a 47-a jucătoare a lumii a învins-o vineri pe rusoaica Veronika Kudermetova (locul 12) în trei seturi: 7-5, 5-7, 6-2, la capătul a două ore și 53 de minute de joc.
Aceasta este prima finală de turneu de 1000 de puncte în care ajunge sportiva din Ucraina. De altfel, ea e doar a doua sportivă din această țară care reușește să ajungă într-o finală de turneu WTA 1000, după Elina Svitolina. Înainte de meciul cu Veronika Kudermetova, Kalinina a câștigat cel mai lung meci al sezonului, cu Beadriz Haddad Maia, care a durat trei ore și 50 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Anhelina Kalinina s-a calificat surprinzător în marea finală de la Roma

Potrivit OptaAce, Kalinina a devenit vineri cel mai slab clasată jucătoare care se califică în finala de la Roma de la Raffaella Reggi în 1985. Ucraineanca a ținut un discurs frumos pe teren, după victoria cu Veronika Kudermetova, pe care nu a salutat-o la finalul meciului: "Nici măcar nu-mi mai simt picioarele. Am jucat atât de mult în ultimele zile încât picioarele nu mai sunt acolo.
Dar sunt foarte fericită că am reușit să depășesc această nouă încercare. Va trebui să mă gândesc la recuperare până mâine. Este un sentiment extraordinar să fiu aici și să lupt la acest nivel de competiție. A fost foarte important să câștigăm acest meci, pentru că știți prin ce trece Ucraina. O fac și pentru țara mea", a transmis Kalinina la final.
Kalinina a trecut până acum la Roma de Blinkova, Kenin, Keys, Haddad Maia și Kudermetova, iar în finala de mâine o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Elena Rybakina și Jelena Ostapenko.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo