Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, eliminată de la Roma de Caroline Garcia, deși a condus cu 5-3 în decisiv. Cădere inexplicabilă

Maria Olteanu

Publicat 11/05/2023 la 22:51 GMT+3

Ana Bogdan a fost aproape de a reuși o victorie splendidă în această seară în fața celei de-a cincea favorite de la Foro Italico, Caroline Garcia, însă a căzut inexplicabil pe final de meci, deși a condus 5-3 în decisiv.

Ana Bogdan

Credit imagine: Instagram

Ana Bogdan (59 WTA) a fost aproape o victorie fabuloasă în această seara la Foro Italico, dar a cedat inexplicabil pe final de meci confruntarea cu Caroline Garcia. În decisiv, sportiva noastră a condus 5-3, dar nu a avut puterea să închidă meciul, franțuzoaica impunându-se 6-4, 3-6, 7-5, la capătul unui duel care a durat aproape două ore și jumătate.
După ce a debutat cu dreptul în primul tur al turneului WTA 1000 de la Roma, impunându-se în două seturi în fața lui Nao Hibino, Ana Bogdan s-a duelat la Foro Italico în turul al doilea cu Caroline Garcia, favorita numărul 5 a competiției.
La Roma, Ana a început greu meciul, Garcia făcând break încă de la primul serviciu al româncei. Franțuzoaica s-a detașat la 2-0 în startul setului, iar mai apoi jucătoarea noastră a încercat să revină. De atunci, nimeni nu a mai greșit pe propriul serviciu, până la 4-3, moment în care Ana a reușit rebreak-ul, egalând situația la 4.
Garcia nu a cedat însă inițiativa și a făcut imediat al doilea break din joc, ca mai apoi să închidă primul set la 6-4, după 46 de minute.
Ana Bogdan a sunat revenirea și a jucat perfect în setul al doilea, împingând confruntarea în decisiv.

Ana Bogdan, revenire fabuloasă în fața lui Garcia la Foro Italico, însă insuficient

Chiar dacă și-a pierdut din nou serviciul la startul celui de-al doilea act, de la 1-0 pentru Garcia s-a făcut 4-1 pentru sportiva noastră, care a gestionat bine finalul de set, pe care și l-a trecut în dreptul ei, 6-3, după 41 de minute.
În decisiv, s-a mers cap la cap, ambele jucătoare făcând break în primele secvențe din act. La 3 egal, Garcia și-a irosit din nou serviciul, Bogdan trecând în față, 4-3, urmând să servească.
Tenismena noastră a salvat o minge de break a lui Garcia și și-a valorificat serviciul, pentru 5-3 în decisiv, fiind la doar un game distanță de victorie. Caroline a prelungit însă suspansul și a făcut 5-4.
Ana a servit pentru set, meci și calificare în turul al treilea, însă franțuzoiaca a revenit și a egalat la 5.
Jucătoarea noastră a avut o cădere inexplicabilă și i-a permis adversarei să continue jocul bun, Garcia, revenită în meci, preluând conducerea, 6-5 pe tabelă.
Bogdan a servit pentru a împinge ultimul act în tiebreak, dar Garcia a fost mai precisă și s-a impus 7-5, avansând în turul al treilea al turneului de la Roma.
CITEȘTE ȘI:

România rămâne cu o singură jucătoare la Roma

După înfrângerea și eliminarea Anei Bogdan, România rămâne cu o singură jucătoare pe tabloul principal al turneului de 1000 de puncte de la Roma, celelalte trei fiind eliminate joi din competiție.
Tot azi la Roma a debutat și Irina Begu, care din păcate a cedat în fața chinezoaicei Xiyu Wang, cu scorul de 4-6, 5-7, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc.
De asemenea, Gabriela Ruse care avusese un parcurs bun în calificări a cedat în turul secund, fiind eliminată în minimum de seturi de brazilianca Beatriz Haddad Maia, ocupanta locului 15 WTA, care s-a impus cu scorul de 6-2, 6-3.
Sorana Cîrstea a rămas singura româncă de la Roma de pe tabloul principal, iar aceasta o întâlnește vineri la Foro Italico pe Jelena Ostapenko, în turul secund.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo