Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka a dezvăluit schimbarea care a transformat-o într-un "monstru": "Asta a fost cheia"

Nicu Savin

Publicat 16/05/2024 la 10:59 GMT+3

Aryna Sabalenka s-a calificat en-fanfare în semifinalele de la Roma, după ce a învins-o clar pe Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4. Bielorusa a pierdut numai 13 puncte la serviciu, iar la conferința de presă de după meci a dezvăluit marea schimbare pe care a făcut-o la strategia sa în game-urile în care pune mingea în joc.

Aryna Sabalenka

Credit imagine: Eurosport

Aryna Sabalenka a început slab sezonul de zgură, fiind învinsă de Marketa Vondrousova în sferturile de la Stuttgart, dar apoi și-a ridicat considerabil nivelul și a făcut finală la Madrid, pierzând dramatic în fața Igăi Swiatek, după ce a ratat 3 mingi de meci.
Bielorusa nu a fost afectată moral de acel eșec și a făcut un turneu excelent și la Roma, unde s-a calificat deja în semifinale. În sferturi, a 2-a jucătoare a lumii i-a predat o lecție de tenis Jelenei Ostapenko, pe care a învins-o fără drept de apel, scor 6-2, 6-4.
Deși a avut în față o jucătoare care poate face ravagii cu returul, într-o zi bună, Sabalenka nu doar că nu i-a oferit lui Ostapenko nicio minge de break, dar a pierdut numai 13 puncte în game-urile în care a pus mingea în joc. Întotdeauna serviciul a fost o armă letală a Arynei, dar pe zgură contează mai puțin acest aspect.

Aryna Sabalenka și schimbarea care o face aproape imbatabilă la serviciu

Totuși, bielorusa a reușit să-și pună în valoare forța din ce în ce mai mult și pe suprafața roșie, iar la conferința de presă de după meciul de ieri a dezvăluit că a făcut o schimbare care o ajută enorm, în sensul că nu-și mai propune să facă punct direct din serviciu, renunțând la viteză și concentrându-se mai mult pe tactică.
"Cred că cel mai important lucru este că nu mai încerc să fac un as la fiecare serviciu. Încerc doar să încep punctul corect, să gândesc tactic și apoi să servesc cât de tare pot. Și după fiecare punct, când verific viteza serviciului meu, încerc să nu mai lovesc atât de puternic, pentru că mingea oricum pleacă foarte repede din racheta mea. Și cred că asta a fost cheia pentru mine, să mă concentrez pe tactică în loc să dau totul cu serviciul. De asemenea, cred că atunci când ești într-o formă bunăși crezi în tine, ești capabil să folosești toate instrumentele pe care le ai în joc.", a spus Sabalenka, citată de puntodebreak.com.
Aryna Sabalenka se va duela în semifinalele de la Roma cu Danielle Collins, care a trecut în ultimul sfert de finală de Victoria Azarenka, scor 6-4, 6-3. Sabalenka a câștigat toate cele 5 meciuri pe care le-a jucat până acum împotriva americancei, ultimul dintre ele acum două săptămâni, în optimile de la Madrid. Acela a fost singurul duel pe zgură dintre cele două jucătoare. Bielorusa a mai jucat o singură dată în semifinale la Foro Italico, acum doi ani, când ceda fără drept de apel în fața Igăi Swiatek (2-6, 1-6).
În prima semifinală de la Foro Italico se vor întâlni Cori Gauff și Iga Swiatek. Astfel, în careul de ași al competiției din "Cetatea Eternă" sunt prezente primele 3 clasate în ierarhia mondială, lucru care nu s-a mai întâmplat la un turneu WTA de la Roland Garros 2013 (Serena Williams, Maria Sharapova și Victoria Azarenka), exceptând Turneul Campioanelor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo