Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ibericii visează cu ochii deschiși! Scenariul în care Rafa Nadal poate fi cap de serie la Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 07/05/2024 la 12:18 GMT+3

Rafa Nadal are un coloar abordabil la Mastersul de la Roma, iar fanii săi speră la un parcurs cât mai solid, care să-i dea încredere "Matadorului" pentru Roland Garros. Presa iberică privește și mai departe și a descoperit un scenariu "fantasmagoric" prin care Rafa ar putea fi cap de serie la Paris.

Rafael Nadal of Spain celebrates after winning against Pedro Cachin of Argentina during the Mutua Madrid Open 2024, ATP Masters 1000 and WTA 1000, tournament celebrated at Caja Magica on April 29, 2024

Credit imagine: Getty Images

Rafa Nadal nu a câștigat decât un meci la Barcelona, unde a jucat primul său turneu pe zgură după aproape doi ani, dar a ajuns până în optimi la Madrid și forma sa fizică le-a aprins imaginația fanilor privind viitoarele turnee importante din acest an.
În următoarele două săptămâni, Rafa va juca la Roma, după care își va îndrepta atenția către Roland Garros, dacă totul va funcționa bine pentru el la aspectul fizic. Condițiile de la Foro Italico i se potrivesc mult mai bine lui Nadal decât cele de la Madrid, dovadă că a câștigat de două ori mai multe titluri la Roma decât în capitala Spaniei (10 la Roma și 5 la Madrid).

Spaniolii au descoperit că Rafa Nadal ar putea fi cap de serie la Roland Garros

În plus, Rafa pare să fi avut șansă la tragerea la sorți, și cu puțin norc ar putea ajunge în fazele superioare. Evident, Rafa nu se gândește la rezultate în acest moment, principalul său obiectiv fiind acela de a rămâne sănătos și a crește nivelul din punct de vedere fizic, dar presa din Spania vine cu un scenariu ce pare utopic, dar nu imposibil de realizat.
În urma punctelor acumulate la Madrid, Rafa a urcat pe locul 305 în lume, dar dacă va trece câteva tururi și la Roma ascensiunea sa în ierarhia ATP ar continua. Jurnaliștii de la puntodebreak.com au mers și mai departe și au evidențiat că există posibilitatea ca Rafa să fie cap de serie la Roland Garros.
Pentru asta ar trebui să câștige titlul la Roma, ceea ce l-ar propulsa în jurul locului 35 ATP. Mai apoi, ar trebui ca 4-5 jucători din primii 32 ai lumii să nu participe la Grand Slam-ul parizian, un lucru deloc imposibil având în vedere că tot mai mulți jucători încep să aibă probleme de sănătate. Totuși, ibericii au recunoscut că un triumf al lui Rafa la Foro Italico e o utopie în acest moment.
Rafa Nadal a insistat în ultimele apariții în presă că nu se pune problema ca el să fie favorit în dueluri lungi cu jucători de top, dar în același timp a demonstrat că atâta timp fizicul îi rezistă poate juca de la egal la egal cu orice oponent. Ținând cont că multe nume mari au probleme medicale în această perioadă și nu participă la Roma, astrele s-ar putea alinia pentru Rafa, dar e prematur să se vorbească despre șansele sale la un succes care ar fi cu adevărat fantastic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo