Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, reacție fără perdea despre absențele lui Sinner și Alcaraz de la Roma: "O spun foarte clar"

Nicu Savin

Publicat 08/05/2024 la 16:15 GMT+3

Rafa Nadal a ajuns la Roma, acolo unde va juca în următoarea perioadă la Mastersul de la Foro Italico. Campion de 10 ori în capitala Italiei, "Matadorul" a fost rugat să comenteze valul de accidentări din tenis care a făcut că oameni precum Jannick Sinner și Carlos Alcaraz să sară peste turneul din "Cetatea Eternă". Rafa a fost foarte direct, explicând motivele care duc la astfel de situații.

Rafa Nadal en una entrevista previa al ATP Roma

Credit imagine: SNTV

Rafa Nadal se pregătește să joace al 3-lea turneu la rând în circuitul ATP. Revenirea sa pe zgură s-a produs la Barcelona, iar apoi a evoluat și la Madrid, dând semne din ce în ce mai bune din punct de vedere fizic. Acum, Rafa e gata să joace la Mastersul de la Roma, unde speră că organismul său va răspunde pozitiv solicitărilor, astfel încât să poată merge la Roland Garros cu sentimente cât mai bun.
Competiția de la Foro Italico a fost "sărăcită" de vedete, Jannik Sinner și Carlos Alcaraz fiind nevoiți să declare forfait din cauza problemelor medicale. La conferința de presă susținută azi, Nadal a fost rugat să comenteze valul de accidentări din ultima vreme, care a afectat tot mai mulți jucători de top.

Nadal, explicație tranșantă pentru valul de accidentări din tenis! Rafa nu vede o dramă în absențele lui Sinner și Alcaraz de la Roma

Rafa este printre cei mai în măsură să le dea sfaturi tinerilor care trec prin astfel de situații, deoarecel el însuși știe cel mai bine ce înseamnă suferința, de-a lungul timpului ratând o sumedenie de turnee mari din cauza problemelor de sănătate. "Matadorul" a recunoscut că e trist că Sinner și Alcaraz nu pot juca la Roma, dar a fost extrem de tranșant, spunând că e inevitabil ca accidentările să fie evitate, iar asta se datorează mai multor factori.
"Accidentările au fost mereu acolo. Acesta este adevărul. Înțeleg că pentru voi, italienii, este o veste groaznică că Jannik nu joacă aici, mai ales din cauza modului în care joacă anul acesta.Dar dacă vrem să vorbim despre motivele pentru care jucătorii se accidentează, o spun foarte clar: când îți împingi corpul la limită, în cele din urmă te accidentezi. Când tenisul devine din ce în ce mai rapid, te accidentezi. Când joci cea mai mare parte a anului pe terenuri dure, te accidentezi, acesta este răspunsul simplu.
Apoi mai este latura cealaltă. Cea a turneelor foarte multe. Este vorba despre afaceri, despre sportul în sine. Asta este o altă conversație. Până la urmă, jucătorii vor să facă bani. Turneele vor să facă bani. Deci este un întreg ciclu. Acceptăm acest rol. Am ratat multe turnee importante și foarte importante din cariera mea din cauza accidentărilor. Dar ca jucător nu te poți plânge de asta. Accepti ce se întâmplă și treci mai departe. Dacă te accidentezi, trebuie să te recuperezi bine.
Jannik și Carlos sunt tineri. Vor avea multe oportunități de a juca la Roma și vor avea mult succes aici. Nu este nicio dramă. Turneul va supraviețui chiar și fără Carlos și Jannik, care sunt jucători super importanți pentru orice eveniment de astăzi. Mai ales pentru Italia, că nu joacă Jannik cred că este o veste groaznică. Chiar și pentru mine ca spectator, ca coleg... mă simt foarte trist pentru el. pentru că merită să joace aici. Îi doresc lui și lui Carlos, bineînțeles, toate cele bune și sper să-i întâlnesc la Roland Garros", a spus Nada, citat de .
Rafa Nadal a câștigat 10 titluri la Roma, record all-time, dar de această fată merge la Foro Italico cu scopul de a aduna meciuri și a pleca de acolo în stare fizică optimă. Totuși, nu ar fi o surpriză să-l vedem pe Rafa în fazele superioare, pentru că are un culoar favorabil. Presa din Spania chiar a făcut un exercițiu de imaginație și a constatat că un eventual succes în "Cetatea Eternă" i-ar putea aduce "Matadorului" statutul de cap de serie la Roland Garros, un scenariu totuși de domeniul fantasticului în acest moment. În primul tur de la Roma, Rafa se va duela cu belgianul Zizou Bergs (108 ATP), un jucător venit din calificări, pe care nu l-a mai întâlnit niciodată în carieră
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo