Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz privește partea plină a paharului, după eliminarea de la Roma! Decizia luată de spaniol

Dani Morar

Actualizat 15/05/2023 la 23:23 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost eliminat în mod total surprinzător de la turneul de la Roma, de către ungurul Fabian Marozsan, scor 3-6, 6-7. Spaniolul încearcă să vadă partea plină a paharului și se gândește la viitor, către Roland Garros, acolo unde vrea să obțină al doilea trofeu de Grand Slam din carieră.

Marozsan, tiebreak fabulos cu Alcaraz, la Roma! Condus cu 4-1, maghiarul a revenit spectaculos

Carlos Alcaraz a părăsit turneul de la Roma încă din faza 16-imilor, după un rezultat de neconceput de mulți specialiști. Fabian Maruzsan, locul 135 ATP, l-a învins pe iberci în două seturi, scor 6-3, 7-6, la capătul unei ore și 42 de minute de joc.
Alcaraz a recunoscut că și-a luat adversarul de sus și nu l-a studiat îndeajuns pentru a obține o victorie. Spaniolul este convins că a avut de învățat din acest meci și se bucură de câteva zile libere înainte de Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, acolo unde este decis să ridice marele trofeu. El a hotărât să-și ia aceste zile libere deoarece resimte oboseala, dar va continua să se antreneze intens.
"Am nevoie de câteva zile libere să îmi revin. Trebuie să îmi eliberez mintea pentru a fi pregătit pentru Roland Garros. Desigur, trebuie să mă antrenez. Asta nu e un secret pentru nimeni.
Trebuie să te antrenezi. Dacă vrei să ai rezultate la Roland Garros și să ajungi la Paris într-o formă bună trebuie să te antrenezi, să fii mai bun. Nu m-am putut antrena mai mult de 3-4 zile consecutive. Am jucat foarte mult. Cred că este cu adevărat de ajutor pentru mine să am câteva zile libere acasă și să mă antrenez pentru a fi pregătit de Roland Garros", a declarat Carlos Alcaraz, după meci.
Sportivul din Ungaria a fost de departe jucătorul mai bun, producând o mulțime de puncte uimitoare și având la un bilanț de 24 de lovituri câștigătoare și doar 13 lovituri neforțate, obținând un rezultat formidabil. În tiebreak, Marozsan a fost condus cu 4-1, dar a câștigat apoi următoarele 6 puncte pentru a se califica în optimi, acolo unde-l va întâlni pe Borna Coric.
Citește și:

Fabian Marozsan, dezvăluire uimitoare după ce l-a eliminat pe Carlos Alcaraz la Roma

Este pentru prima dată în 19 luni când Alcaraz pierde în fața unui jucător din afara top 100 (Gaston, Bercy). Fabian Marozsan s-a aflat pentru prima dată față în față cu un jucător aflat în Top 10 ATP, însă sportivul în vârstă de 23 de ani nu a arătat nicio emoție pe teren în partida cu Alcaraz, jucătorul dat ca favorit clar la Roma. Maghiarul nu a schițat niciun gest în momentul în care a câștigat partida, dând dovadă de "sânge rece" și o încredere foarte mare.
După meci, la interviul de pe teren, Marozsan a dezvăluit că își propusese să-i ia câteva game-uri lui Alcaraz, iar în cel mai bun scenariu un set: "Nu îmi găsesc cuvintele în acest moment, e greu să găsesc ceva inteligent de spus, cert este că sunt foarte fericit acum. Chiar am visat noaptea trecută că voi câștiga astăzi și iată că s-a întâmplat. Am încercat să fac ceva special. Speram să câștig câteva game-uri, poate un set, nu mă așteptam să câștig meciul, dar cu toate acestea am jucat foarte bine și am câștigat împotriva unui fost și viitor număr 1 mondial, care e cel mai bun din tenis", a transmis Marozsan la interviul de după meci.
"Totul a mers perfect pentru mine astăzi, vremea, spectatorii, terenul, totul a fost în favoarea mea. În tiebreak am câștigat șase puncte la rând de la 1-4. Nu prea știu ce s-a întâmplat acolo, m-am concentrat doar să trimit fiecare minge înapoi și să încerc să-mi dau seama dacă pot lovi puternic. Cel mai mare succes din viața mea, această victorie valorează mai mult decât orice altceva, să îl înving pe cel mai bun din lume și liderul mondial în sportul pe care-l practic", a mai spus Marozsan la interviu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo