Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jelena Ostapenko, meci nebun la Roma! Sramkova, jucătoarea care nu vede cu un ochi, era cât pe ce să producă surpriza

Irina Aldea

Publicat 13/05/2024 la 19:27 GMT+3

Jelena Ostapenko a fost la un pas de înfrângere, dar letona a revenit spectaculos cu Rebecca Sramkova și s-a calificat în sferturile de finală la turneul de 1000 de puncte de la Roma.

Jelena Ostapenko, Roma 2024

Credit imagine: Getty Images

Jelena Ostapenko, favorita numărul 9 de la Roma, s-a calificat în sferturile de finală de la Roma după ce a învins-o pe surprinzătoarea Rebecca Sramkova revenind de la 0-1 la seturi. Letona s-a impus cu scorul de 4-6, 6-4, 7-6 (3), după două ore și 47 de minute de joc. Sramkova a servit pentru calificarea în sferturi la 5-4 în setul decisiv, însă Ostapenko a făcut break-ul.
Aceasta a fost a treia întâlnire directă dintre Ostapenko și Sramkova, iar scorul confruntărilor este acum 2-1 în favoarea campioanei de la Roland Garros 2017. Cu o înfrângere azi, Jelena Ostapenko ar fi părăsit Top 10 WTA, dar letona a evitat la limită eșecul cu sportiva din Slovacia, care are o poveste de-a dreptul uimitoare.
CITEȘTE ȘI:

Ostapenko, meci nebun la Roma, cu Sramkova! Letona a evitat la limită înfrângerea

Ostapenko ne-a obișnuit cu faptul că trăiește periculos și adesea ajunge în situații din care pare fără ierșire. Datorită meciului de azi, Jelena Ostapenko a devenit jucătoarea cu cele mai multe meciuri câștigate la tie-break în setul al treilea în 2024, inclusiv la Billie Jean King Cup (trei, egalând-o pe Yue Yuan).
Jelena Ostapenko a ajuns în sferturile de finală pentru a patra oară la Internazionali d'Italia, devenind astfel turneul la care a ajuns în cele mai multe sferturi de finală (la egalitate cu Eastbourne). Pentru Ostapenko urmează la Foro Italico duelul cu învingătoarea dintre Sabalenka și Svitolina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo